Eb 2020: az UEFA-nak jelenleg nincs B-terve a rendezéssel kapcsolatban

B. D. K.B. D. K.
Vágólapra másolva!
2020.11.03. 09:59
null
Ceferinék nem zártak ki egy lehetőséget sem (Fotó: AFP)
Mint arról beszámoltunk, sajtóhírek szerint elképzelhető, hogy a 2021-re halasztott labdarúgó Európa-bajnokságot nem 12 ország rendezi meg, hanem egyedül Oroszország. A Metaratings, Oroszország vezető sport- és fogadási médiája megkereste az UEFA-t a hírrel kapcsolatban.

 

Az UEFA sajtószolgálata a Metaratings.ru megkeresésére válaszolva kommentálta a Le Parisien információit, miszerint jövő nyáron egy országban rendezhetik meg az Európa-bajnokságot, amelynek helyszíne Oroszország lehet.

„Jelenleg nincs változás abban, amiről Aleksander Ceferin elnök beszélt október közepén.

Az UEFA-nak az a terve, hogy az eredetileg tervezett formátumban rendezi meg az Euro 2020-at. Jelenleg nincs B-tervünk. Folyamatosan monitorozzuk a helyzetet és várunk.

Az egyetlen, amit nem tudunk, hogy mi lesz a nézőkkel. Telt házas meccsek lesznek, vagy részlegesen töltjük meg a stadionokat, vagy egyáltalán nem mehetnek be a szurkolók a mérkőzésekre. Ez a vírushelyzettől függ.

A sportnak és a futballnak mennie kell tovább, most nincs okunk arról beszélni, mi lesz, ha nem lehet 12 országban megrendezni a tornát.”

A tornát eredetileg 12 országban rendezték volna meg 2020 nyarán: Szentpéterváron, Londonban, Münchenben, Bakiban, Rómában, Bukarestben, Dublinban, Koppenhágában, Bilbaóban, Glasgow-ban, Amszterdamban, valamint Budapesten. Jelen állás szerint 2021. június 11-én rajtol el az Európa-bajnokság.

Budapesten az eredeti kiírás szerint négy mérkőzést rendeznének, ami eggyel több is lehet. Az említett azeri–örmény konfliktus miatt Magyarországon kerülhet sor egy negyeddöntőre is, ha – például az esetleges sikeres vakcinafejlesztéseknek, a tavasszal lehetővé váló tömeges oltásoknak köszönhetően – javul a járványhelyzet, és marad a 12 országos rendezés.

Emlékeztetőül, a magyar válogatott november 12-én fogadja Izlandot a Puskás Arénában, a mérkőzés győztese kijut az Európa-bajnokságra. Ha a mieink részt vesznek a tornán, akkor Németországgal, Portugáliával és Franciaországgal kerülnek egy csoportba.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik