Eb 2020: Az erőfeszítéseimnek meglett a jutalma – Benzema

M. D.M. D.
Vágólapra másolva!
2021.05.22. 10:18
null
Benzema (balra) először játszhat együtt Mbappéval a francia válogatottban (Fotó: AFP)
A francia labdarúgó-válogatott keretébe hat év után újra meghívott Karim Benzema alig várja már a nyári Európa-bajnokságot, és nincs kétsége afelől, hogy jól megértik egymást a pályán Kylian Mbappéval, akivel eddig csak ellenfélként találkozott.

 

„Természetesen rengeteg üzenetet kaptam” – mondta Benzema az Onze Mondialnak azután, hogy csaknem hat év elteltével ismét meghívta őt Didier Deschamps szövetségi kapitány a francia válogatottba.

Mint ismert, Benzema 2015 óta nem szerepelt a nemzeti együttesben, miután abban az évben botrányba keveredett: válogatott csapattársát, Mathieu Valbuenát szexvideókkal zsarolták meg, és ő volt a közvetítő. Ezt követően kikerült a válogatott keretéből, majd Deschamps amiatt is megorrolt rá, hogy Benzema kijelentette: algériai származása miatt rasszista indíttatásból nem hívja meg.

Azóta a felek minden bizonnyal tisztázták egymással a nézeteltéréseiket, és a Real Madrid színeiben a mostani idényben 45 tétmeccsen 29 gólt szerző (valamint nyolc gólpasszt kiosztó) Benzema újra bekerült a francia válogatottba – melynek támadósorában együtt futballozhat majd Kylian Mbappéval, aki jóval azután (2017 márciusában) debütált a nemzeti csapatban, hogy Benzema legutóbb pályára lépett a válogatottban.

„Könnyű lesz Kyliannal együtt játszani. Fiatal még, de nagyon tehetséges. Szeretem a megmozdulásait és ahogyan futballozik. Rajtunk múlik, hogy jól kijövünk-e egymással a pályán, de nincsenek efelől kételyeim. Ennek ellenére nem szabad csak az Mbappé, Benzema duóra koncentrálnunk. Számos különleges képességű játékos van még a csapatban: Giroud, Griezmann, Pogba, Dembélé, Coman, Ben Yedder. Bármelyikünk jelenthet veszélyt az ellenfelekre, ami előnyére válhat a válogatottunknak” – folytatta Benzema.

KILENC 2018-AS VILÁGBAJNOK MARADT KI
Kilenc olyan labdarúgó maradt ki a franciák Európa-bajnoki keretéből, aki tagja volt a 2018-ban világbajnoki címet szerző küldöttségnek. Közülük csak Samuel Umtiti (6-szor), Blaise Matuidi (4), Djibril Sidibé (1) és Steven Nzonzi (1) fért be a kezdőbe az oroszországi tornán, csereként jutott szóhoz Nabil Fékir (6), Florian Thauvin (1) és Benjamin Mendy (1), míg Alphonse Areola és Adil Rami egyszer sem lépett pályára.

A 33 éves csatár a fentebb már említett okok miatt nem volt tagja a 2016-ban Európa-bajnoki döntős, két évvel később világbajnok nemzeti együttes keretének, így dolgozhat benne a motiváció, hogy ő is sikeres legyen a válogatottal, amelyben eddig 81 mérkőzésen játszott.

„Hosszú ideje vártam erre a pillanatra. Keményen dolgoztam, soha nem adtam fel, és soha nem mondtam le arról, hogy szerepeljek még a válogatottban. Az erőfeszítéseimnek meglett a jutalma. Alig várom már az edzéseket és a mérkőzéseket” – tette hozzá Benzema.

Franciaország az Európa-bajnokság kezdete előtt Walesszel és Bulgáriával játszik felkészülési mérkőzést június elején.

A FRANCIA EB-KERET
KAPUSOK: Hugo Lloris
(Tottenham), Steve Mandanda (Marseille), Mike Maignan (Lille)
VÉDŐK: Benjamin Pavard (Bayern München), Léo Dubois (Lyon), Raphaël Varane (Real Madrid), Kurt Zouma (Chelsea), Presnel Kimpembe (PSG), Clément Lenglet (FC Barcelona), Lucas Hernandez (Bayern München), Lucas Digne (Everton), Jules Koundé (Sevilla)
KÖZÉPPÁLYÁSOK: N'Golo Kanté (Chelsea), Paul Pogba (Man. United), Adrien Rabiot (Juventus), Corentin Tolisso (Bayern München), Moussa Sissoko (Tottenham), Thomas Lemar (Atlético Madrid)
TÁMADÓK: Marcus Thuram (Mönchengladbach), Kingsley Coman (Bayern München), Kylian Mbappé (PSG), Antoine Griezmann (FC Barcelona), Olivier Giroud (Chelsea), Karim Benzema (Real Madrid), Wissam Ben Yedder (Monaco), Ousmane Dembélé (FC Barcelona)

 

EURÓPA-BAJNOKSÁG
AZ F-CSOPORT (BUDAPEST, MÜNCHEN) PROGRAMJA
Június 15., kedd, 18.00
Budapest
Magyarország–Portugália
Június 15., kedd, 21.00
München
Franciaország–Németország
Június 19., szombat, 15.00
Budapest
Magyarország–Franciaország
Június 19., szombat, 18.00
München
Portugália–Németország
Június 23., szerda, 21.00
Budapest
Portugália–Franciaország
Június 23., szerda, 21.00
München
Németország–Magyarország
További csoportok, helyszínek, menetrend – EB-ADATBANK!

 

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik