Eb 2020: „Az első félidőben megpróbáltuk kifárasztani a törököket”

M. D.M. D.
Vágólapra másolva!
2021.06.12. 00:06
null
Ciro Immobile számára álomszerűen alakult a törökök elleni meccs – ő maga gólt lőtt, csapata pedig nyert (Fotó: AFP)
Ciro Immobile, az olasz labdarúgó-válogatott csatára, a Törökország elleni Európa-bajnoki nyitó mérkőzés második góljának szerzője a lefújás után a Rai Sportnak elmondta, céljuk az első félidőben a törökök kifárasztása volt, aztán a vezető gól megszerzését követően az előttük nyíló területeken már tudták kamatoztatni az erősségeiket.

 

Az olasz válogatott sorozatban a kilencedik meccsét nyerte meg kapott gól nélkül, és története során most először szerzett két gólnál többet Európa-bajnoki mérkőzésen.

„Azok után, amin átmentünk, csodálatos volt ünnepelni látni a szurkolókat – kezdte Immobile.Türelmesek voltunk ezen az estén. A török csapat nagyon erős, számos sztárcsapatnak okozott már problémákat. Az első félidőben megpróbáltuk kifárasztani őket, járattuk a labdát, és igyekeztünk »széthúzni« a pályát. A szünet után a törökök már fásultabbak voltak, a vezető gólunk után több terület nyílt előttünk, ekkor már tudtuk kamatoztatni az erősségeinket.”

A Lazio csatára hozzátette, nem is álmodhatott volna annál szebb Eb-debütálásról, hogy gólt szerezzen a „saját stadionjában”.

„Jól játszottunk – értékelt Roberto Mancini, az olasz válogatott szövetségi kapitánya. – Első meccs lévén nem volt könnyű feladatunk, jó csapat ellen játszottunk. A szurkolók sokat segítettek nekünk, létfontosságú volt, hogy gyorsan járassuk a labdát.”

A török válogatottal 2002-ben világbajnoki bronzérmet szerző Nihat Kahveci igyekszik minél hamarabb elfelejteni a római találkozót.

„El kell felejtenünk ezt a meccset, és már a Wales elleni mérkőzésre kell gondolnunk. Remélhetőleg friss török együttest látunk majd a következő meccsen” – mondta a 69-szeres válogatott támadó.

„Ez nem a mi napunk volt. Elveszítettük a labdákat és nem jutottunk előre. Olaszország jobban játszott, jobb csapattól kaptunk ki. Van még hátra legalább két mérkőzésünk, készülünk a Wales elleni ütközetre” – nyilatkozta a törököket irányító Senol Günes.

Az olaszok Svájccal, a törökök a walesiekkel játszanak a második fordulóban jövő szerdán.

PERCRŐL PERCRE ONLINE KÖZVETÍTÉSÜNKBEN TOVÁBBI KÉPEKET NÉZHET MEG A MÉRKŐZÉSRŐL!

EURÓPA-BAJNOKSÁG
1. FORDULÓ
A-CSOPORT
TÖRÖKORSZÁG–OLASZORSZÁG 0–3 (0–0)
Róma,
Olimpiai Stadion, 12 916 néző. Vezette: Makkelie (holland)
TÖRÖKORSZÁG: Cakir – Celik, Söyüncü, Demiral, Meras – Yokuslu (Kahveci, 65.) – Karaman (Dervisoglu, 66.), Tufan (Ayhan, 64.), Yazici (Ünder, a szünetben), Calhanoglu – B. Yilmaz. Szövetségi kapitány: Senol Günes
OLASZORSZÁG: G. Donnarumma – Florenzi (Di Lorenzo, a szünetben), Bonucci, Chiellini, Spinazzola – Barella, Jorginho, Locatelli (Cristante, 74.) – Berardi (Bernardesci, 84.), Immobile (Belotti, 81.), Lo. Insigne (Chiesa, 81.). Szövetségi kapitány: Roberto Mancini
Gólszerző: Demiral (53. – öngól), Immobile (66.), Lo. Insigne (79.)

EB 2020
A-CSOPORT (RÓMA, BAKI)
Június 11., péntek, 21.00
Róma
Törökország–Olaszország 0–3
Június 12., szombat, 15.00
Baki
Wales–Svájc x–x
Június 16., szerda, 18.00
Baki
Törökország–Wales x–x
Június 16., szerda, 21.00
Róma
Olaszország–Svájc x–x
Június 20., vasárnap, 18.00
Baki
Svájc–Törökország x–x
Június 20., vasárnap, 18.00
Róma
Olaszország–Wales x–x
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik