Marco Rossi az angolok erősségeire hívta fel a figyelmet (Fotó: AFP)
Marco Rossi az angolok erősségeire hívta fel a figyelmet (Fotó: AFP)

 

„A 33 meccses veretlenségi sorozat önmagáért beszél, ezt csak nagyon kevés csapat képes elérni – mondta a Leggónak adott interjújában Marco Rossi, aki az olasz válogatott kapitányát, Roberto Mancinit méltatta. – A sorozat Mancininek köszönhető, aki kiváló csapatot kovácsolt a squadra azzurrából, azonban még van hova fejlődnie az együttesnek, főként a fiataloknak, hiszen nekik több tapasztalatra van szükségük."

Az 56 éves tréner kitért az olasz válogatott Eb-döntős ellenfelére, Angliára, amelynek véleménye szerint legfőbb erőssége a nagy teherbírás.

„Összetett ellenfél, amely rendkívül erős fizikailag. A dánok elleni elődöntőt leszámítva kiválóan osztotta be az energiáját a mérkőzéseken. Az angolok mindig képesek igazodni a rivális játékához, ugyanakkor Olaszország jól szervezett csapat, amely védekezésben és a támadásban is erős. Hangsúlyozom, végig koncentrálni kell, mert az angol játékosok hatalmas teherbírással rendelkeznek."

A magyar válogatottal nagyszerű teljesítményt nyújtó Marco Rossi beszélt az olasz válogatott csatárkérdéséről is.

„Ha választanom kellene, hogy Immobilét vagy Belottit nevezem a kezdőbe, akkor előbbit preferálnám, mivel mindig képes félretenni az önös érdekeit, hogy a csapatot szolgálja. Amikor a spanyolok elleni elődöntőben lecserélték, az együttes elvesztette a mélységet. Ennek megtartása a döntőben kulcskérdés lesz.   

EURÓPA-BAJNOKSÁG
DÖNTŐ
Vasárnap, 21.00:
Olaszország–Anglia, London (Tv: M4 Sport) – élőben az NSO-n!