Eb 2020: az angolok csupán pénzbüntetést kaptak a Dánia elleni rendbontásokért

K. T. I.K. T. I.
Vágólapra másolva!
2021.07.10. 13:44
null
Az UEFA csupán pénzbüntetést alkalmazott a londoni atrocitások után (Fotó: AFP)
Az angol Labdarúgó-szövetséget 30 ezer euróra (11 millió forint) büntette az európai szövetség (UEFA) a szerdai angol-dán Európa-bajnoki elődöntőn történtek miatt – számolt be a Magyar Távirati Iroda.

 

Az MTI azt írja, az UEFA ellenőrző, etikai és fegyelmi testületének (CEDB) szombati indoklása szerint a londoni Wembley Stadionban rendezett mérkőzés előtt az angol szurkolók egy része bekiabálásokkal megzavarta a dán himnuszt, a meccs alatt pirotechnikai eszközöket használtak, illetve lézerfénnyel zavarták meg Kasper Schmeichelt. A dán kapus ennek ellenére kivédte Harry Kane büntetőjét a hosszabbításban, a kipattanót viszont már gólra váltotta a Tottenham Hotspur csatára, aki ezzel eldöntötte a meccset (2–1).

Az angolok az olaszokkal találkoznak a vasárnap 21 órakor kezdődő döntőben, szintén a Wembleyben.

Az UEFA pénteken 100 ezer euróra és három zárt kapus UEFA-rendezésű mérkőzésre büntette a magyar szövetséget, mert a kontinenstorna budapesti és müncheni találkozóin bizonyos jelentések szerint diszkriminatívan viselkedtek egyes magyar szurkolók. A harmadik mérkőzésre szóló büntetést az európai szövetség két évre felfüggesztette – idézte fel a távirati iroda.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik