Eb 2020: Amikor Lacika ledöntött, elsírtam magam – Schäfer

R. P.R. P.
Vágólapra másolva!
2021.07.11. 20:49
null
Az NS szerkesztősége és az olvasók is Schäfer Andrást választották meg a torna legjobb magyar játékosának – a képen Szöllősi Györggyel, a Nemzeti Sport főszerkesztőjével (Fotó: Dömötör Csaba)
A labdarúgó Európa-bajnokság utolsó napján az NS-pódium vendége Schäfer András volt. A DAC kilencszeres válogatott középpályása a magyar válogatott egyik alapembere volt a kontinensbajnokságon, a németek ellen gólt szerzett, az NS szerkesztősége és az olvasók is őt választották meg a torna legjobb magyar játékosának. A futballistával Somogyi Zsolt, a Nemzeti Sport labdarúgórovatának munkatársa beszélgetett.

 

Schäfer András arról, hogy miben változott meg az Eb hatására:

„Nem vagyok más, ugyanaz vagyok, mint az Eb előtt. Most több figyelmet kapok, de úgy gondolom, jól kezelem. A dunaszerdahelyi csapattársaim mondták viccesen, hogy azt hitték, vissza sem megyek hozzájuk, persze nagyon örültek, és gratuláltak nekem.”

A szurkolói üzenetekről:

„Nagyon sok gratulációt kaptam, és ez nagy motivációt jelent. Kaptam olyan üzenet is, amit nem idéznék, mert a barátnőm nem biztos, hogy jól reagálna rá...”

Tanács a fiataloknak:

„Lehajtott fejjel dolgozni kell. Fontos, hogy ha jön egy mélypont, az nem a vég. Fel lehet állni, és szép dolgokat lehet elérni. Nekem is volt egy évem, amikor alig játszottam, alig kaptam lehetőséget Olaszországban. De tanultam belőle, fel tudtam állni, és ez óriási erőt ad a mindennapok idejére.”

Az Eb-ről:

„Még nem dolgoztam fel igazán az Eb-n történteket. Remélem, át tudok élni még hasonlót. Azt kívántam, bárcsak tudtunk volna még játszani egy meccset itthon a Puskásban. Olyan hatással volt ránk a közönség, mintha még egy játékos lenne a pályán. Ezáltal mindenki sokkal jobban összeszedi magát, és jobb teljesítményt nyújt.”

„Élveztem az egészet, nem ijedtem meg Kylian Mbappétól vagy Cristiano Ronaldótól. Nem is tudom szavakban elmondani, milyen volt ez a három meccs. Amikor a gyerekkori példaképed ellen lépsz pályára – ez nekem Cristiano Ronaldo –, elfogja az embert egy érzés, hogy nem fog izgulni, hanem megpróbálja kihozni magából a legjobbat.”

A németek elleni gólról:

„Láttam, hogy a két német védő bealudt. Amikor futottam a labdára Szalai Ádi passza után, észrevettem, hogy Neuer jön ki, és láttam, hogy van hely mellette, mert rossz szöget zárt. A gól után elkezdtem ordítani, nem is tudom, mit, aztán amikor Lacika ledöntött, elsírtam magam. Remélem, semennyire sem változtatott meg a gól.”

A jövőről:

„Olyan csapatban szeretném folytatni, amelyben, ha játszom, legyen esélyem arra is, hogy a kezdőcsapatban szerepeljek a válogatottban. Most jó helyen vagyok, nem bánnám, ha tudnék még maradni a DAC-nál fél vagy egy évet.”

A teljes interjút ide kattintva nézheti meg!

Schäfer András és Somogyi Zsolt az NS-pódiumon (Fotó: Dömötör Csaba)
Schäfer András és Somogyi Zsolt az NS-pódiumon (Fotó: Dömötör Csaba)

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik