Eb 2020: akár telt ház is lehet a budapesti meccseken

B. A. B.B. A. B.
Vágólapra másolva!
2021.04.08. 17:52
null
A lehető legtöbb szurkoló előtt rendeznénk a budapesti Eb-meccseket a Puskás Arénában (Fotó: Dombóvári Tamás/Bors)
A Magyar Labdarúgó-szövetség (MLSZ) az szeretné, hogy a lehető legtöbb szurkoló mehessen be a budapesti Eb-mérkőzésekre.

 

Az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) péntekre ígért tájékoztatást a nyári Európa-bajnoki helyszínekkel és a stadionok kihasználtságával kapcsolatban. Mint megírtuk, a tizenkét rendezőnek (köztük Budapestnek) szerdáig kellett jeleznie elképzeléseit a nézők beengedéséről.

„A Magyar Labdarúgó-szövetség irányelve mindenki számára ismert – mondta a Nemzeti Sportnak csütörtökön Sipos Jenő, az MLSZ szóvivője. – Azt szeretnénk, hogy – ha a járványügyi helyzet lehetővé teszi – a lehető legtöbb szurkoló a Puskás Arénában nézhesse a mérkőzéseket, a biztonsági és járványügyi előírások maximális betartása mellett. Ami az Európa-bajnoki rendezést és a magyarországi újranyitást illeti, két külön dologról van szó, ezeket ne mossuk össze! Amiről mi beszélünk, az egy nyári eseménnyel kapcsolatos javaslat. A Budapesten, június második felében rajtoló Eb-re fogalmaztunk meg és adtunk le feltételeket a szervező UEFA kérésére. Ugyanezt mondtuk volna hetekkel ezelőtt, amikor még szó sem volt idehaza nyitásról, és várhatóan ezt mondanánk két hét múlva is, ha az UEFA ekkorra tűzte volna ki a visszajelzés határidejét. A futball gyakran kerül meglepő helyzetekben is az érdeklődés középpontjába, ezt megszoktuk. Az MLSZ feladata most, bő két hónappal az esemény előtt, hogy tervezzen, és próbáljon átlátható helyzetet teremteni a jegyvásárlók, szurkolók számára. A részletekről a jövő héten adunk bővebb tájékoztatást.”

Az MLSZ által az UEFA számára megküldött, nézőszámokra vonatkozó ajánlásokat a járványhelyzet alakulásától függően április 28-ig módosíthatja (növelheti) a hazai szövetség, utána viszont a jegyértékesítési rendszer miatt erre már nem lesz lehetősége.

Lapunk kérdésére az MLSZ jelezte, hogy a felvetődő kérdésekkel kapcsolatban – a tizennyolc éven aluliak részvétele, külföldi szurkolók érkezése, stb. – a jövő héten várható részletesebb tájékoztatás. Az UEFA pénteki, hivatalos tájékoztatásáig a Puskás Aréna esetleges kihasználtságáról nem közöl konkrét adatokat az MLSZ, ám a Nemzeti Sport kíváncsi volt, hogy a szövetség által említett irányelv jelenthet-e telt házat a budapesti arénában.

„Az akkori lehetőség szerinti lehető legtöbb szurkolót jelenti” – tette hozzá Sipos Jenő.

Ami a budapesti Eb-találkozókat illeti, Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter márciusban bejelentette, hogy a tervek szerint csak azok a szurkolók lehetnek majd ott a Puskás Aréna lelátóin, akik megkapták a koronavírus elleni védőoltást.

A Puskás Arénában az eredeti tervek szerint három csoportmérkőzés (amelyből kettőt a magyar válogatott játszik) és egy nyolcaddöntő lesz.

AZ F-CSOPORT PROGRAMJA AZ EURÓPA-BAJNOKSÁGON
Június 15., kedd, 18.00
Budapest
Magyarország–Portugália
Június 15., kedd, 21.00
München
Franciaország–Németország
Június 19., szombat, 15.00
Budapest
Magyarország–Franciaország
Június 19., szombat, 18.00
München
Portugália–Németország
Június 23., szerda, 21.00
Budapest
Portugália–Franciaország
Június 23., szerda, 21.00
München
Németország–Magyarország

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik