A Libération tudósítása a meccsről

A lap tudósítása szerint a francia válogatott az Európa-bajnokságot csak szombaton kezdte meg igazán, a négy nappal korábbi, a németek elleni 1–0-s győzelem csak egy ízelítőt adott abból, amire az egész évben egymással játszó sztárok képesek lehetnek.

„Ez alkalommal más volt a helyzet. Az ellenfélnél olyan viszonylag szerény képességű klubokból érkeztek a játékosok, mint a horvátországi NK Osijek, vagy Magyarországról a Fehérvár, s a játékosok életük meccsére készültek. (...) A szurkolóik a Carpathian Brigade tagjai, akik azért öltöznek az Osztrák-Magyar Monarchia hagyományos színébe, feketébe, hogy így is hangsúlyozzák összetartozásukat az 1920-as trianoni békeszerződés által elszakított területeken élő magyarokkal” – írja a lap, amely a franciák szerepét is megemlíti a békeszerződés létrejöttében.

A Libération a mérkőzés események taglalása során többször is hivatkozik Schäfer Andrásra, mint a magyar keret egyik fiatal tagjára, aki a szlovákiai magyarok csapata, a DAC játékosaként szerepel az Európa-bajnokságon.

EURÓPA-BAJNOKSÁG
F-CSOPORT, 2. FORDULÓ
MAGYARORSZÁG–FRANCIAORSZÁG 1–1 (1–0)
Budapest, Puskás Aréna, 55 998 néző. Vezette: M. Oliver (angol)
Magyarország: Gulácsi – Botka, Orbán, Szalai A. – Nego, Nagy Á., Kleinheisler (Lovrencsics G., 84.), Schäfer (Cseri, 75.), Fiola – Szalai Á. (Nikolics, 26.), Sallai. Szövetségi kapitány:    Marco Rossi
Franciaország:
 Lloris – Pavard, Varane, Kimpembe, Digne – Pogba (Tolisso, 76.), Kanté, Rabiot (O. Dembélé, 57.; Lemar, 87.) – Benzema (Giroud, 76.), Griezmann, Mbappé. Szövetségi kapitány: Didier Deschamps
Gólszerző: Fiola (45+2.), ill. Griezmann (66.)

AZ F-CSOPORT ÁLLÁSA
  1. Franciaország 2 1 1 2–1 +1  4  
  2. Portugália 2 1 1 5–4 +1  3  
  3. Németország 2 1 1 4–3 +1  3  
  4. MAGYARORSZÁG 2 1 1 1–4 –3  1