Eb 2020: a románok félnek, csalni fognak az izlandiak

Vágólapra másolva!
2020.10.06. 16:51
Mint ismert, Izland a román válogatottat fogadja a Nemzetek Ligája rájátszásában, ahol a győztes a Bulgária–Magyarország párharc nyertesével játszhat majd az Eb-indulásért. Ám az izlandi–román meccs előtt már rögtön akadt egy kis probléma…

Míg a bolgár–magyar párharc legnagyobb kérdése az volt, hány szurkoló lehet ott a stadionban, a másik ágon forr a hangulat a két szövetség közt.hány szurkoló lehet ott a stadionban, a másik ágon forr a hangulat a két szövetség közt.

Most ugyanis a román szövetségnél kijelentették, nem bíznak az izlandiakban.

A visir.is beszámolója szerint ugyanis attól félnek a románok, Izlandon csak azért akarják újra tesztelni koronavírusra a válogatottjuk futballistáit, hogy csalással kimutathassák a játékosoknál, megfertőződtek, így pedig elérjék, hogy ne lehessenek ott a fontos mérkőzésen.

A románok nem bíznak az izlandiakban… (Fotó: AFP)
A románok nem bíznak az izlandiakban… (Fotó: AFP)

Izlandon ugyanis az a szabály jelenleg a járvány miatt, hogy mindenki, aki az országba érkezik, koronavírusteszten kell, hogy átessen, függetlenül attól, hogy hazájában már egészségesnek nyilvánították.

„Az izlandi kormánynak speciális szabályai vannak, ott újra el kell végezni a tesztet, nem elég a román mintavétel, a labort pedig semmilyen formában sem ellenőrzi az UEFA. Nézzék meg, mi történt a Slovan Bratislavával! A szabály a feröerieknél is az, mint Izlandon. Aztán hazajöttek a játékosok, és akik ott pozitív tesztet produkáltak, azok itthon már negatívak voltak…” – idézi a visir.is Andrei Vochint, Razvan Burleanu (a Román Labdarúgó-szövetség elnöke) tanácsadóját.

Vochin az augusztus végi esetre célzott utolsó mondatával, mikor az UEFA játék nélkül továbbjuttatta a feröeri Klaksvíkot a Bajnokok Ligája selejtezőjének első fordulójából, miután a szlovák bajnok küldöttségében koronavírussal fertőzött személyt találtak.

Legalábbis a feröeri tesztek szerint.

Csakúgy, mint a bolgár–magyar mérkőzést, az izlandi–román találkozót október 8-án, csütörtökön 20.45 órakor rendezik meg, addig tehát biztosan meg kell egyezniük a feleknek a megfelelő tesztelésről.

AZ EB-PÓTSELEJTEZŐ PÁROSÍTÁSA
A-LIGA

ELŐDÖNTŐ, 2020. OKTÓBER 8.
20.45:
Izland–Románia
20.45:Bulgária–Magyarország
DÖNTŐ, 2020. NOVEMBER 12.
20.45:
Bulgária/Magyarország–Izland/Románia

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik