Eb 2020: a portugál Record is párhuzamot von Puskás és CR7 között

CS. M.CS. M.
Vágólapra másolva!
2021.06.13. 17:19
null
A Nemzeti Sport főszerkesztője, Szöllősi György mesélt Puskás Ferencről a portugál Recordnak (Fotó: Record)
David Novo, a portugál Record újságírója Szöllősi Györggyel, a Nemzeti Sport főszerkesztőjével készített interjút a keddi Magyarország–Portugália Eb-csoportmérkőzés előtt. A beszélgetés egyik fő témáját a Puskás Ferenc és Cristiano Ronaldo között vonható párhuzam szolgáltatta. 

 

A portugál Record újságírója, David Novo a keddi Magyarország–Portugália Eb-mérkőzés előtt ellátogatott a felcsúti Puskás Akadémiára, ahol többek közt a Puskás Ferenc és Cristiano Ronaldo közti párhuzamról kérdezte Szöllősi Györgyöt, a Nemzeti Sport főszerkesztőjét.

„Puskás Ferenc minden idők legjobb magyar labdarúgója, egy követendő példa az összes játékos számára – kezdte a lapnak adott, a felcsúti Puskás Akadémián készült interjút Szöllősi György, akit a cikkíró a Puskás-ügyek nagyköveteként is említ. – Cristiano Ronaldo egy tízmillió fős országot vezetett a csúcsra a 2016-os Európa-bajnokságon, míg Puskás Ferenc szintén egy tízmilliós országot juttatott világbajnoki döntőbe 1954-ben. Ronaldo megsérült az öt évvel ezelőtti Eb-döntőben, s a partvonal mellett lett vezér, míg az említett világbajnokságon Puskás is sérüléssel bajlódott, de a fináléban pályára lépett a magyar válogatottban.”

Ezt követően szóba került, hogy mindkét labdarúgó rengeteg gólt szerzett a Real Madrid játékosaként, s klublegenda lett, valamint szimbolikus az is, hogy CR7 nyerte az első Puskás-díjat.

A Record cikke
A Record cikke

A portugál újságíró ezt követően a portugál Benficával két BEK-győzelmet szerző korábbi magyar edzőről, Guttmann Béláról is kérdezte az NS főszerkesztőjét.

A teljes cikket ide kattintva IDE KATTINTVA olvashatja el!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik