Eb 2020: A magyarok kitették a szívüket a pályára, bátran, vitézül futballoztak – Lloris

K. Zs.K. Zs.
Vágólapra másolva!
2021.06.19. 18:33
null
A Fiola-lövés, amellyel szemben Hugo Lloris tehetetlen volt (Fotó: Szabó Miklós)
A francia válogatott labdarúgóit nem tette boldoggá a magyarok elleni budapesti 1–1, ám miközben a kihagyott helyzeteik felett keseregtek, a mieinkről elismeréssel szóltak – így tett például a világbajnok kapus, Hugo Lloris –, míg a francia gólszerző, Antoine Griezmann a lelkesen szurkoló magyar közönség szerepét is kiemelte.

 

„Az ilyen típusú meccsek nagyon nehézzé válnak abban a pillanatban, amikor a rendkívül szervezetten védekező ellenfél megszerzi a vezetést – mondta a francia TF1 televíziónak Hugo Lloris. – A magyarok kitették a szívüket a pályára, bátran, vitézül futballoztak a közönségük támogatásával. Három pontot szerettünk volna, de bele kell nyugodnunk az egybe. Nagyon rosszkor kaptuk a gólt. Az első félidő amúgy nem volt rossz, több helyzetünk is adódott, de az utolsó labdaérintések nem sikerültek, pedig ha mi szerezzük meg a vezetést, egészen más mérkőzés lett volna. Mondom, nyerni akartunk, de tudomásul kell vennünk, hogy egy lett belőle, és ennek tudatában kell készülnünk a portugálok ellen.”

„Nehéz mérkőzés volt ez a szurkolók miatt. Elszoktunk a teli stadionoktól, nem is hallottuk egymást – említett egy szerinte fontos körülményt Antoine Griezmann a Bein Sports és a TF1 mikrofonja előtt. – A talaj száraz, a meleg nyomasztó volt, de természetesen tudtuk, hogy így lesz. Egy kontrával szemben tehetetlenek voltunk, a saját helyzeteinket pedig képtelenek voltunk kihasználni. Súlyos árat fizettünk érte. Nagyszerű csapatok, nagyszerű játékosegyéniségek Európa-bajnokága ez, még a magyarok ellen sem könnyű játszani. Kicsit a legutóbbi világbajnokságra emlékeztet, ahol voltak nehéz pillanataink a csoportmeccsek során. Tudtuk, hogy a csoportunk nem könnyű. Ki kell pihennünk magunkat, hogy a portugálok ellen javítsunk. De hiszek magunkban, erősek vagyunk, a kispadunk is képes meccset nyerni. Arra van szükség, hogy újra olyan szilárdan álljunk a lábunkon, mint a németek ellen.”

Griezmannt a francia támadójáték akadozásáról is kérdezték: „Ez még csak a negyedik közös meccsünk volt. Dolgoznunk kell rajta, de biztos vagyok benne, hogy működni fog.”

„Az edzőnk úgy értékelt, hogy nem voltunk elég hatékonyak, nem ment a helyzetkihasználás, de szerintem ez lépésről lépésre javulni fog, nem kell túlaggodalmaskodni a dolgot” – fogalmazott a L'Équipe francia sportnapilapnak adott miniinterjújában a csereként beálló Corentin Tolisso, akit az ausztrálok elleni, nagyon nehezen megnyert (2–1) 2018-as vb-csoportmeccsre emlékeztette a szombati csata: a hőség, a rendkívül száraz játéktér. Mint mondta, próbáltak kora délutáni edzésekkel felkészülni a körülményekre – ennyire futotta.

„Viszont jó érzés volt újra ilyen nagy közönség előtt futballozni. Az elején kicsit meg is lepődtünk, olyan nagy zajt csaptak. Egészen más így futballozni, szuper volt az atmoszféra – folytatta, majd kérdésre válaszolva arról is beszélt, miért volt olyan nagy különbség a németek és a magyarok elleni francia játék között: – Ezúttal ellentétes volt a forgatókönyv: most nem mi játszottunk ellentámadásra, hanem a magyarok, a területek előttük nyíltak meg. Ez másféle harcmodort kívánt, mindenesetre hibát követnénk el, ha a védőinkben bűnbakot keresnénk. Ez most nem volt jó (produkció), fel kell dolgozni, hogy miért. Egyelőre nem jutottunk tovább, de ettől még nem vagyunk magunk alatt: meg kell nyerni az utolsó meccset, és akkor csoportelsők leszünk.”

EURÓPA-BAJNOKSÁG
F-CSOPORT, 2. FORDULÓ
MAGYARORSZÁG–FRANCIAORSZÁG 1–1 (1–0)
Budapest,Puskás Aréna, 55 998 néző. Vezette:M. Oliver (angol)
Magyarország:Gulácsi – Botka, Orbán, Szalai A. – Nego, Nagy Á., Kleinheisler (Lovrencsics G., 84.), Schäfer (Cseri, 75.), Fiola – Szalai Á. (Nikolics, 26.), Sallai.Szövetségi kapitány:    Marco Rossi
Franciaország:
Lloris – Pavard, Varane, Kimpembe, Digne – Pogba (Tolisso, 76.), Kanté, Rabiot (O. Dembélé, 57.; Lemar, 87.) – Benzema (Giroud, 76.), Griezmann, Mbappé.Szövetségi kapitány:Didier Deschamps
Gólszerző: Fiola (45+2.), ill. Griezmann (66.)

A csoport másik mérkőzésén
Portugália–Németország 2–4 (C. Ronaldo 15., Diogo Jota 67., ill. Rúben Dias 35. – öngól, Guerreiro 39. – öngól, Havertz 51., Gosens 60.)

AZ F-CSOPORT ÁLLÁSA
1. Franciaország 2 1 1 2–1 +1 4
2. Portugália 2 1 1 5–4 +1 3
3. Németország 2 1 1 4–3 +1 3
4. MAGYARORSZÁG 2 1 1 1–4 –3 1
EURÓPA-BAJNOKSÁG
AZ F-CSOPORT (BUDAPEST, MÜNCHEN) PROGRAMJA
Június 15., kedd, 18.00
Budapest
Magyarország–Portugália 0–3
Június 15., kedd, 21.00
München
Franciaország–Németország 1–0
Június 19., szombat, 15.00
Budapest
Magyarország–Franciaország 1–1
Június 19., szombat, 18.00
München
Portugália–Németország 2–4
Június 23., szerda, 21.00
Budapest
Portugália–Franciaország
Június 23., szerda, 21.00
München
Németország–Magyarország
További csoportok, helyszínek, menetrend – EB-ADATBANK!
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik