Eb 2020: a Corriere óva int az olasz–osztrák meccs angol játékvezetőjétől

Vágólapra másolva!
2021.06.25. 16:26
null
Anthony Taylor fújja majd a sípot Londonban az Olaszország–Ausztria összecsapáson (Fotó: AFP)
Az olasz Corriere dello Sport a „Vigyázat, a játékvezető angol” címmel jelent meg pénteken, utalva Anthony Taylorra, aki az Olaszország–Ausztria nyolcaddöntőt vezeti majd szombaton az Európa-bajnokságon, Londonban. 

Korábban beszámoltunk róla, hogy az olasz miniszterelnök, Mario Draghi nem szerette volna, ha Angliában rendezik meg az Európa-bajnokság fináléját. Az olasz politikus akkor a romló angliai járványhelyzetre hivatkozott.

„Igen, megpróbálom megállítani azt, hogy egy olyan országban legyen a döntő, ahol a koronavírus-fertőzések száma nagyon gyorsan nő" – mondta Olaszország miniszterelnöke, hozzátéve, hogy Rómában is megrendezhetnék a mérkőzést, s a két elődöntőt is.

Ezt követően nem sokkal azonban hivatalossá vált, hogy mégis Londonban, a Wembleyben rendezik meg a kontinenstorna fináléját.

Napokkal később, a csoportkör után úgy alakult, hogy Olaszország éppen az angol fővárosban vívja majd a nyolcaddöntőjét Ausztria ellen, a játékvezető pedig az angol Anthony Taylor lesz.

Erre reagálva jelent meg pénteken az olasz Corriere dello Sport azzal a címmel, hogy „Vigyázat, a játékvezető angol” A napilap a cikk elején felvezeti a történetet az olasz miniszterelnök pár nappal ezelőtti kijelentésével, majd közli a játékvezető személyét. Végül felteszi olvasóinak a kérdést: „Véletlen egybeesés lenne?”

AZ EGYENES KIESÉSES SZAKASZ
NYOLCADDÖNTŐ
Június 26., szombat, 18.00
Amszterdam
Wales–Dánia (38. mérk.)
Június 26., szombat, 21.00
London
Olaszország–Ausztria (37. mérk.)
Június 27., vasárnap, 18.00
Budapest
Hollandia–Csehország (40. mérk.)
Június 27., vasárnap, 21.00
Sevilla
Belgium–Portugália (39. mérk.)
Június 28., hétfő, 18.00
Koppenhága
Horvátország–Spanyolország (42. mérk.)
Június 28., hétfő, 21.00
Bukarest
Franciaország–Svájc (41. mérk.)
Június 29., kedd, 18.00
London
Anglia–Németország (44. mérk.)
Június 29., kedd, 21.00
Glasgow
Svédország–Ukrajna (43. mérk.)

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik