Eb 2020: A célom, hogy szerdán többet védjek, mint Neuer – Gulácsi

TÓTH ÁDÁM (München)TÓTH ÁDÁM (München)
Vágólapra másolva!
2021.06.22. 19:03
null
Gulácsi Péter a portugálok elleni mérkőzésen (Fotó: Szabó Miklós)
Döntő jelentőségű összecsapásra készülnek Münchenben: a labdarúgó Európa-bajnokság F-csoportjának 3. fordulójában Németország Magyarországot fogadja szerda este – a keddi online sajtótájékoztatón a játékosok közül Gulácsi Péter válaszolt az újságírók kérdéseire.

 

Az Allianz Arenában gyakori vendég Gulácsi Péter (és Willi Orbán), az RB Leipzig kapusa két felejthetetlen mérkőzést játszott 2020-ban a bajor fővárosban. Bravúrjainak köszönhetően a Bayern München elleni, 3–3-as döntetlenre végződő meccsen felhívta magára a figyelmet decemberben, azt megelőzően februárban babonázta meg a münchenieket, amikor gól nélkül végeztek a csapatok a Bundesligában.

„Egy kapus számára a három-hármas döntetlen nem éppen hízelgő a kapott gólok miatt, de a szurkolók tényleg látványos mérkőzést láthattak, miként a gól nélküli összecsapáson is jól teljesítettünk tavaly februárban – felelte a Nemzeti Sport kérdésére Gulácsi Péter. – Nem nyertem még Münchenben, szeretném, ha ez a sorozat megszakadna szerda este. Előnyt jelent, hogy a Bundesligából ismerem az ellenfeleimet, de biztos vagyok benne, hogy ők is alaposan felkészülnek a válogatottunkból. Hallottuk, hogy Thomas Müller minden bizonnyal nem játszik, szeretnénk neki mihamarabbi felépülést kívánni! A németek keretét jó labdarúgók alkotják, megoldhatják a Bayern támadójának pótlását.”

Ha már vetélytársak, Gulácsi Péter kollégáját a szakírók az egyik legjobb kapusnak tartják a világon – Manuel Neuer szerdán ismét bizonyíthat a német válogatott csapatkapitányaként.

„Egy-egy mérkőzésen fel lehet venni a versenyt Manuellel, de hosszú távon legyőzhetetlen – folytatta Gulácsi. – A célom, hogy szerdán többet védjek, mint Neuer, akit az utóbbi évtizedek legjobb kapusának tartok. Mindent megnyert, amit játékos elhódíthat, ráadásul a döntőkben rendre jó teljesítménnyel rukkolt ki. A németek egyik vezére.”

Magyarország a találkozó hajrájáig jól tartotta magát Portugália ellen (0–3), majd a vb-címvédő Franciaországgal szemben már a bravúrpont (1–1) is összejött. Joggal vetődik fel a kérdés, hogy Németország ellen mire számíthat a magyar válogatott?

„Számomra a müncheni különleges összecsapás, mert olyan futballistákkal versenyezhetek, akikkel a Bundesligában is megteszem – értékelt a 41-szeres válogatott kapus. – Természetesen a Franciaország és Portugália elleni küzdelem is emlékezetes, hiszen saját közönségünk előtt futballozhattunk. A németeket jól ismerjük, szeretnénk felvenni velük a versenyt. Az első két fordulóban bizonyítottuk, hogy méltó riválisai vagyunk az ellenfeleinknek. Nyolcvannégy percen keresztül tartottuk a lépést a portugálokkal, a franciák ellen pedig végig bírtuk. Nem az egyes játékosokra fókuszáltunk, hanem a teljes német gárdát vizsgáltuk a felkészülésünk során. Kielemeztük a játékukat, reméljük, eredményesen szereplünk majd, és örömet szerzünk a szurkolóinknak.”

EURÓPA-BAJNOKSÁG, CSOPORTKÖR
3. FORDULÓ

F-CSOPORT – A SZERDAI PROGRAM
21.00:
Portugália–Franciaország, Budapest (Tv: Duna Tv) – élőben az NSO-n!
21.00: Németország–MAGYARORSZÁG, München (Tv: M4 Sport) – élőben az NSO-n!

AZ F-CSOPORT PROGRAMJA
Június 15., kedd, 18.00
Budapest
Magyarország–Portugália 0–3
Június 15., kedd, 21.00
München
Franciaország–Németország 1–0
Június 19., szombat, 15.00
Budapest
Magyarország–Franciaország 1–1
Június 19., szombat, 18.00
München
Portugália–Németország 2–4
Június 23., szerda, 21.00
Budapest
Portugália–Franciaország
Június 23., szerda, 21.00
München
Németország–Magyarország
1. Franciaország 2 1 1 2–1 +1 4
2. Németország 2 1 1 4–3 +1 3
3. Portugália 2 1 1 5–4 +1 3
4. MAGYARORSZÁG 2 1 1 1–4 –3 1

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik