C. Ronaldo világrekordja közben is zúgott az „Álé, Magyarország!”

Vágólapra másolva!
2021.06.23. 20:45
A Puskás Arénában Portugália 2–2-es döntetlent játszott Franciaországgal, Cristiano Ronaldo és Karim Benzema is duplázott és mind a két válogatott továbbjutott, de számunkra, magyarok számára inkább azért maradhat emlékezetes ez a mérkőzés, mert a magyar szurkolók ezen a meccsen is hangosabbak voltak a másik két tábornál...
Karim Benzema két gólt szerzett... (Fotó: Török Attila)
A GALÉRIA MEGTEKINTÉSÉHEZ KATTINTSON A KÉPRE!
Karim Benzema két gólt szerzett... (Fotó: Török Attila) A GALÉRIA MEGTEKINTÉSÉHEZ KATTINTSON A KÉPRE!

ONLIVE KÖZVETÍTÉS, ÉRDEKESSÉGEK, STATISZTIKÁK ITT!

EURÓPA-BAJNOKSÁG
CSOPORTKÖR, 3. FORDULÓ

F-CSOPORT
PORTUGÁLIA–FRANCIAORSZÁG 2–2 (1–1)
Budapest,
Puskás Aréna, 54 886 néző. Vezette: Mateu Lahoz (spanyol)
Portugália: Rui Patrício – Nélson Semedo (Dalot, 79.), Rúben Dias, Pepe, R. Guerreiro – Joao Moutinho (Rúben Neves, 72.), Danilo Pereira (Joao Palhinha, a szünetben), Renato Sanches (Sérgio Oliveira, 87.) – Bernardo Silva (Bruno Fernandes, 72.), Cristiano Ronaldo, Diogo Jota. Szövetségi kapitány: Fernando Santos
Franciaország:
Lloris – Koundé, Varane, Kimpembe, L. Hernandez (Digne, a szünetben, Rabiot, 52.) – Kanté, P. Pogba – Tolisso (Coman, 66.) Griezmann (Moussa Sissoko, 88.), Mbappé – Benzema. Szövetségi kapitány: Didier Deschamps
Gólszerző: C. Ronaldo (31., 60. – mindkettőt 11-esből), ill. Benzema (45+2. – 11-esből, 47.)

A csoport másik mérkőzésén
NÉMETORSZÁG–MAGYARORSZÁG 2–2 (Havertz 66., Goretzka 84., ill. Szalai Á. 11., Schäfer 68.)

Meglehetősen szürreális élmény volt szerda este a Puskás Arénából tudósítani a Portugália–Franciaország mérkőzést. A széksorok ezúttal is szépen megteltek, bár kissé furcsa volt látni, hogy a magyar tábor helyén portugál zászlók lengtek. Érdekes, volt, hogy a hírek szerint közel nyolcezer francia és mintegy hatezer portugál drukker volt a meccsen, mégis utóbbi tábor volt hangosabb.

Na, de nem olyan hangos, mint a magyar szurkolók a 11. percben, amikor Szalai Ádám megszerezte a vezetést a mieinknek Münchenben…

De ne rohanjunk ennyire előre, maradjunk a szürreális élménynél. Annál, hogy miközben a pályán felcsendült a portugál és a francia himnusz, a lelátó jelentős rész a telefonját bámulta és lázasan kereste az internetes közvetítéseket a Németország–Magyarország mérkőzésről.

Éppen csak konstatálhattuk, hogy a franciáknál három helyen változott a kezdőcsapat a magyarok elleni 1–1-es mérkőzéshez képest (visszakerült az első mérkőzésen kezdő balhátvéd Lucas Hernandez, először kezdett az Eb-n Jules Koundé és Corentin Tolisso, kimaradt a Fiola Attila góljánál lemaradó Benjamin Pavard és Lucas Digne a védelemből, a középpályáról pedig Adrien Rabiot), a portugáloknál pedig a müncheni 4–2-es vereséget követően kettő (bekerült a kezdőbe a középpályára Joao Moutinho és Renato Sanches, kimaradt Bruno Fernandes és William Carvalho), amikor a sajtószektorban, az alattunk lévő sorban lévő monitoron az láthattuk, hogy németek már kis híján megszerezték a vezetést az első percekben, de Gulácsi Péter most is a helyén volt.

A portugál–francia meccsen közben az első tíz percben Cristiano Ronaldo erőtlen fejesén kívül túl sok érdemlegeset nem jegyezhettünk fel, a 11. percben mégis üdvrivalgásban tört ki a lelátó. Valószínűleg sem a csapatok, sem a portugál és a francia drukkerek nem értették mi történik, de amikor a stadion több pontján felzúgott a ria, ria, Hungária kiáltás, már sejthették, hogy a mieink megszerezték a vezetést Münchenben.

Aligha a történtek sokkolták a két csapatot, de ezután pecekig csak a középpályán passzolgattak a csapatok. Az első igazán nagy helyzet Kylian Mbappé előtt adódott, aki a baloldalon kilépve egy az egyben találta magát a kifutón Rui Patrícióval, de nem tudta ellőni mellett a labdát.

Ezután az első fél óra végéhez közeledve váratlanul megszerezték a vezetést a portugálok: Moutonho kapu elé beívelt szabadrúgásánál a kimozduló Hugo Llrois a labda helyett Danilo fejét ütötte el, amiért sárga lapot kapott (lehetett volna piros is, ha nem is volt szándékos, mert súlyos sérülést is okozhatott volna), a portugálok 11-eshez jutottak, amit Crisitano Ronaldo értékesített. 1–0

Fotó: Török Attila
Fotó: Török Attila

Aztán a félidő hajrájában a Paul Pogba passzával kilépő Mbappénak nem kellett sok, hogy elssen a tizenhatoson belül Nélson Semedo lökésénél, de tény, hogy a portugál kitette a karját. Karim Benzema pedig ezúttal belőtte a büntetőt, nem úgy, mint a Wales elleni felkészülési meccsen. A Real Madrid csatára 2015 után szerzett ismét gólt a válogatottban.

A második félidő elején aztán a Pogba labdájával a leshatárról kilépő Benzema közelről duplázott, ekkor kiesésre álltak a portugálok, de nem sokáig... 1–2

Münchenben éppen szabadrúgáshoz készülődött a magyar válogatott és a Puskás Arénában ismét a magyar csapatot éltették a szurkolók, amikor Koundé kezezése miatt újra 11-eshez jutott Portugália. Cristiano Ronaldo ezt is belőtte (2–2), miközben Sallai Roland szabadrúgása a kapufát súrolta Münchenben.

Cristiano Ronaldo is duplázott (Fotó: Török Attila)
Cristiano Ronaldo is duplázott (Fotó: Török Attila)

Ronaldo a két góljával egyrészt megelőzte a nagy tornákon (Eb, vb) lőtt gólok számában a német Miroslav Klosét (a német 19-ig jutott, a portugál 21-nél tart), másrészt a 109. válogatottbeli góljával utolérte a vonatkozó rangsorban világranglista vezető iráni Ali Daeit.

Ez azonban kevésbé érdekelte a stadionban helyet foglaló nézők nagy részét. Az már sokkal inkább, hogy a németek egyenlítettek, de Schäfer András gyorsan válaszolt, így ismét vezettek a mieink Münchenben, amire megint hangrobbanással és Magyarország álé rigmussal válaszolt a közönség.

A Puskás Arénában végül már nem született gól (a franciáknak volt még egy nagyobb helyzetük), Münchenben sajnos igen, így mindkét meccs 2–2-es döntetlennel zárult. Első helyen a franciák, másodikon a németek, a harmadikon pedig a portugálok jutottak tovább.

A mieink két ponttal búcsúztak, de így is varázslat volt ez az Eb és ez az este, nemcsak Münchenben, hanem Budapesten is, a meccs végén a Puskás Arénában is zengett a szép volt fiúk, de nem a portugáloknak és a franciáknak szólt…

A Puskás Arénában a lefújás után három-négy néző is a pályára futott, elsősorban Ronaldóhoz rohantak, de a biztonságiak kisebb-nagyobb nehézségek árán kitessékelték őket.

AZ F-CSOPORT VÉGEREDMÉNYE
1. Franciaország 3 1 2 4–3 +1 5
2. Németország 3 1 1 1 6–5 +1 4
3. Portugália 3 1 1 1 7–6 +1 4
4. MAGYARORSZÁG 3 2 1 3–6 –3 2
EURÓPA-BAJNOKSÁG, AZ EGYENES KIESÉSES SZAKASZ
NYOLCADDÖNTŐ
Június 26., szombat, 18.00
Amszterdam
Wales–Dánia (38. mérk.)
Június 26., szombat, 21.00
London
Olaszország–Ausztria (37. mérk.)
Június 27., vasárnap, 18.00
Budapest
Hollandia–Csehország (40. mérk.)
Június 27., vasárnap, 21.00
Sevilla
Belgium–Portugália (39. mérk.)
Június 28., hétfő, 18.00
Koppenhága
Horvátország–Spanyolország (42. mérk.)
Június 28., hétfő, 21.00
Bukarest
Franciaország–Svájc (41. mérk.)
Június 29., kedd, 18.00
London
Anglia–Németország (44. mérk.)
Június 29., kedd, 21.00
Glasgow
Svédország–Ukrajna (43. mérk.)
NEGYEDDÖNTŐ
Július 2., péntek, 18.00
Szentpétervár
41. mérk. győztese–42. mérk. győztese (45. mérk.)
Július 2., péntek, 21.00
München
39. mérk. győztese–37. mérk. győztese (46. mérk.)
Július 3., szombat, 18.00
Baki
40. mérk. győztese–38. mérk. győztese (47. mérk.)
Július 3., szombat, 21.00
Róma
43. mérk. győztese–44. mérk. győztese (48. mérk.)
ELŐDÖNTŐ
Július 6., kedd, 21.00
London
46. mérk. győztese–45. mérk. győztese
Július 7., szerda, 21.00
London
48. mérk. győztese–47. mérk. győztese
DÖNTŐ
Július 11., vasárnap, 21.00
London
az elődöntő győztesei
AZ F-CSOPORT EREDMÉNYEI
Június 15., kedd, 18.00
Budapest
Magyarország–Portugália 0–3
Június 15., kedd, 21.00
München
Franciaország–Németország 1–0
Június 19., szombat, 15.00
Budapest
Magyarország–Franciaország 1–1
Június 19., szombat, 18.00
München
Portugália–Németország 2–4
Június 23., szerda, 21.00
Budapest
Portugália–Franciaország 2–2
Június 23., szerda, 21.00
München
Németország–Magyarország 2–2

KERETEK

PORTUGÁLIA

KAPUSOK: 12 – Anthony Lopes (Olympique Lyon – Franciaország), 1 – Rui Patrício (Wolverhampton – Anglia), 22 – Rui Silva (Granada – Spanyolország)
VÉDŐK: 20 – Diogo Dalot (AC Milan – Olaszország), 2 – Nélson Semedo (Wolverhampton – Anglia), 6 – José Fonte (Lille – Franciaország), 3 – Pepe (Porto), 4 – Rúben Dias (Manchester City – Anglia), 25 – Nuno Mendes (Sporting CP), 5 – Raphaël Guerreiro (Borussia Dortmund – Németország)
KÖZÉPPÁLYÁSOK: 13 – Danilo Pereira (PSG – Franciaország), 26 – Joao Palhinha (Sporting CP), 18 – Rúben Neves (Wolverhampton – Anglia), 11 – Bruno Fernandes (Manchester United – Anglia), 8 – Joao Moutinho (Wolverhampton – Anglia), 16 – Renato Sanches (Lille – Franciaország), 24 – Sérgio Oliveira (Porto), 14 – William Carvalho (Real Betis – Spanyolország)
TÁMADÓK: 19 – Pedro Goncalves (Sporting CP), 9 – André Silva (Eintracht Frankfurt – Németország), 10 – Bernardo Silva (Manchester City – Anglia), 7 – Cristiano Ronaldo (Juventus – Olaszország), 21 – Diogo Jota (Liverpool – Anglia), 17 – Goncalo Guedes (Valencia – Spanyolország), 23 – Joao Félix (Atlético Madrid – Spanyolország), 15 – Rafa Silva (Benfica)
SZÖVETSÉGI KAPITÁNY: Fernando Santos

FRANCIAORSZÁG
KAPUSOK: 1 – Hugo Lloris
(Tottenham – Anglia), 16 – Steve Mandanda (Marseille), 23 – Mike Maignan (Lille)
VÉDŐK: 2 – Benjamin Pavard (Bayern München – Németország), 24 – Léo Dubois (Lyon), 4 – Raphaël Varane (Real Madrid – Spanyolország), 15 – Kurt Zouma (Chelsea – Anglia), 3 – Presnel Kimpembe (PSG), 5 – Clément Lenglet (Barcelona – Spanyolország), 21 – Lucas Hernandez (Bayern München – Németország), 18 – Lucas Digne (Everton – Anglia), 25 – Jules Koundé (Sevilla – Spanyolország)
KÖZÉPPÁLYÁSOK: 13 – N'Golo Kanté (Chelsea – Anglia), 6 – Paul Pogba (Manchester United – Anglia), 14 – Adrien Rabiot (Juventus – Olaszország), 12 – Corentin Tolisso (Bayern München – Németország), 17 – Moussa Sissoko (Tottenham – Anglia), 8 – Thomas Lemar (Atlético Madrid – Spanyolország)
TÁMADÓK: 26 – Marcus Thuram (Mönchengladbach – Németország), 20 – Kingsley Coman (Bayern München – Németország), 10 – Kylian Mbappé (PSG), 7 – Antoine Griezmann (Barcelona – Spanyolország), 9 – Olivier Giroud (Chelsea – Anglia), 19 – Karim Benzema (Real Madrid – Spanyolország), 22 – Wissam Ben Yedder (Monaco)
SZÖVETSÉGI KAPITÁNY: Didier Deschamps

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik