Anglia: Lingard megmutathatja, hogy tévedtem – Southgate

D. Á.D. Á.
Vágólapra másolva!
2021.06.02. 15:37
null
Jesse Lingardnak most biztosan nem Gareth Southgate a kedvenc embere (Fotó: AFP)
Az angol labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya, Gareth Southgate szerdán a kezdőbe teszi Ausztria ellen Jesse Lingardot – a West Ham Unitedban kölcsönben szereplő középpályás így bebizonyíthatja a szövetségi kapitánynak, mekkorát tévedett azzal, hogy kihagyta az angolok 26 fős Eb keretéből.

 

Lingard egyike volt annak a hét játékosnak, aki a keretszűkítésnél kimaradt az angol válogatott keretéből, így biztosan nem lesz ott a 2021-es nyári Európa-bajnokságon. Bár a West Ham Unitedban remeklő angol középpályás csalódott lehet, Gareth Southgate elárulta, a kezdőben lép pályára szerdán az osztrákok elleni felkészülési mérkőzésen.

„Lingard jó formába lendült a West Hamben, az angol válogatottban is nagyszerűen játszott. Teljes mértékben megbízunk benne, remek tagja a csapatunknak” – mondta Southgate.

„Szerdán biztosan kezd majd, hiszen Sancho beteg és sok játékos nem bevethető. Megérdemel egy esélyt, hogy megmutassa, tévedtem” – folytatta a szövetségi kapitány.

Jesse Lingard mellett Aaron Ramsdale, Ben White, Ben Godfrey, James Ward-Prowse és Ollie Watkins nem került be az angolok Eb keretébe.

Southgate szerdán biztosan nem számít a Chelsea, a Manchester City és a Manchester United angol játékosaira, akiknek még pihenőre van szükségük az Európa-liga- és a Bajnokok Ligája-döntő után.

EB 2020, FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉS
20.45: Anglia–Ausztria

ANGLIA – VÉGLEGES KERET (26 fő)
KAPUSOK: Dean Henderson (Manchester United), Sam Johnstone (West Bromwich Albion), Jordan Pickford (Everton)
VÉDŐK: Trent Alexander-Arnold (Liverpool), Ben Chilwell (Chelsea), Conor Coady (Wolverhampton), Reece James (Chelsea), Harry Maguire (Manchester United), Tyrone Mings (Aston Villa), Luke Shaw (Manchester United), John Stones (Manchester City), Kieran Trippier (Atlético Madrid – Spanyolország),Kyle Walker (Manchester City)
KÖZÉPPÁLYÁSOK: Jude Bellingham (Borussia Dortmund – Németország), Jordan Henderson (Liverpool), Mason Mount (Chelsea), Kalvin Phillips (Leeds), Declan Rice (West Ham United)
TÁMADÓK: Dominic Calvert-Lewin (Everton), Phil Foden (Manchester City), Jack Grealish (Aston Villa), Harry Kane (Tottenham), Marcus Rashford (Manchester United), Bukayo Saka (Arsenal), Jadon Sancho (Borussia Dortmund – Németország), Raheem Sterling (Manchester City)
SZÖVETSÉGI KAPITÁNY: Gareth Southgate

 


 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik