Nagyon siethetett…


Amikor legutóbb hasonló eset történt Csehországban, akkor egy 45 éves férfit gyanúsítottak meg a jármű vezetésével. Szerencséjére sisakot viselt, ezért – az esetről készült felvételek alapján – nem tudták egyértelműen beazonosítani a kilétét.

Ellenkező esetben tízezer dolláros bírságot kapott volna, s legalább egy évre eltiltották volna az autóvezetéstől – írja a motor1.com.

A cseh oldal szerint könnyen elképzelhető, hogy ugyanarról a személyről van szó, ám ismét sisakot viselt, így megint megúszhatja a büntetéseket. Akárcsak legutóbb, a rendőrség most is vizsgálatot indított az ügyben.

A videón látható versenyautó pont olyannak néz ki, mint amit Michael Schumacher is használt 2004-ben, de valójában egy GP2-es modellről van szó. Az autó a 7-es számot viseli, ami utalhat Schumacher világbajnoki címeinek számára is.

A Motor1 cikkében azt is megjegyezték, hogy ezeket az autókat semmilyen esetben sem legális és biztonságos közutakon vezetni, kizárólag versenypályákon lehet vezetni az ilyen kocsikat.