Az időlevonással Vettel Alonso elé kerülhetett volna (Fotó: Action Images)

„Úgy vélem, ha az ember megnézi a felvételeket, és meghallgatja a rádióbeszélgetést, akkor egyértelmű, hogy csapatutasításról volt szó" – nyilatkozta Sebastian Vettel a botrányt kavaró hockenheimi esetről.

Ki nyeri a Formula–1-es Magyar Nagydíjat?
Összes szavazat:10831
Szavazás kezdete: 2010. 07. 26
A szavazást lezárták.
Fernando Alonso - 26%
Sebastian Vettel - 14%
Lewis Hamilton - 14%
Felipe Massa - 10%
Michael Schumacher - 8%
Jenson Button - 6%
Mark Webber - 5%
Robert Kubica - 5%
más versenyző - 4%
Nico Rosberg - 3%
 

A Red Bull német pilótája ugyanakkor hozzátette, megérti a Ferrari vezetőinek döntését. „Igazából azon múlik, hogy milyen szemszögből ítéli meg az ember az egészet. Ha egy pilóta a szezon végén néhány ponttal marad le a világbajnoki címről, és közben a csapat tudja, hogy néhány futamon meglett volna az esély több pont szerzésére, akkor természetesen idiótaként állnak ott" – vélekedett a pilóták versenyében holtversenyben harmadik helyen tanyázó Vettel.

Természetesen azt túlzás lenne állítani, hogy a német örült volna, amiért a Német Nagydíj versenybírái mindössze 100 ezer dollár megfizetésére kötelezték a maranellói istállót. (Az eset miatt további szankciók várhatók a FIA Motorsport Világtanácsa által.)

„Sokkal jobban tetszett volna, ha mindketten tízmásodperces büntetést kapnak, hiszen így én lettem volna az első, a két ferraris pedig második és harmadik" – mondta Vettel, aki hozzátette, a jövőben nem szeretne ezzel a kérdéssel foglalkozni, ugyanis a sportban nincsen túl sok értelmük a ha kötőszóval kezdődő mondatoknak.

„Nagy cirkusz az egész, így az embereknek ismét van miről olvasniuk és beszélniük. Rólunk ezéért kevesebb szó esik majd a Magyar Nagydíjig hátralévő napokban, ami jó a csapatnak. Úgy vélem, erős az autónk, és annak ellenére, hogy a Ferrari nagy lépést tett előre, képesek vagyunk csatázni vele" – vélekedett a Red Bull 23 éves versenyzője.

KATTINTSON A KÉPRE, ADJON ESÉLYT MAGÁNAK A NYERÉSRE!