Így kezdődött a buli Abu-Dzabiban, majd Salzburgban folytatódott (Fotó: Reuters)


A Red Bull-csapat végigbulizta az éjszakát a pálya mellett található hotelben, majd korán reggel továbbrepült Salzburgba, hogy a Red Bull dolgozó is üdvözölhessék a Formula–1 történetének legfiatalabb világbajnokát.

„Hatalmas káosz lesz, az biztos, de vicces lesz" – nyilatkozta Dietmar Mateschitz, a Red Bull-csapat tulajdonosa a salzburgi repülőtéren.

„Meghívtuk cégünk munkatársait – csak Salzburgban több mint ezren dolgoznak nálunk –, hogy együtt ünnepeljük a világbajnokot" – tette hozzá a tulaj.

Otthonról többek között Christian Wulff államfő, Angela Merkel kancellár, Joachim Löw futballkapitány is gratulált a nap hősének. A tévéinterjúk és a Red Bull idényzáró sajtótájékoztatója után szerdán már vissza is repül Abu-Dzabiba, ahol kétnapos quad-túrán vesz részt a sivatagban, majd újra jönnek a dolgos hétköznapok: pénteken és szombaton az F1 új gumiszállítójának, a Pirellinek az abroncsait teszteli a számára szép emlékű Jasz Marina-pályán.

A 23 esztendős és 134 napos Vettel sikerével az F1 legfiatalabb világbajnoka lett. Az eddigi rekorder Lewis Hamilton volt, aki 2008-ban 23 évesen és 301 naposan győzött.

 

KAPCSOLÓDÓ ÍRÁSAINK
Sebastian Vettel a világbajnok
Vettel: Végig hittem magamban
Button kioktatta Vettelt, mit tesz az egynapos világbajnok
Petrov úgy küzdött, mintha ő menne a vb-címért – Alonso
Ha Alonso agresszívebben támad, elengedem – Petrov
Egy felejthetetlen F1-es szezon utolsó pillanatai – képekben
Rosberg megköszönte csapatának a remek taktikát
Webber is gratulált csapattársának a vb-címéhez
Schumacher örül Vettel világbajnoki címének