„Szuper Vettel”, „Alonso 55 körre a vb-címtől”

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2010.11.08. 15:12
null
Webber, Vettel Alonso (balról jobbra) – a brazil Nagydíj főszereplői (Fotó: Action Images)
A nemzetközi sajtó leginkább a Red Bull csapat konstruktőr-világbajnoki címét, illetve Sebastian Vettel hibátlan teljesítményét emelte ki, és Fernando Alonso esélyeit latolgatta a vasárnapi Formula–1-es Brazil Nagydíj másnapján.

SPANYOLORSZÁG

El País

„Nincs megállapodás a két Red Bull-pilóta, Sebastian Vettel és Mark Webber között. Ez azt eredményezte, hogy a német és az ausztrál mögött harmadikként célba érő Fernando Alonso viszonylag keveset veszített a vasárnapi Brazil Nagydíjon.”

El Mundo
„A Red Bull a végsőkig kitart. Mindkét versenyzője esélyes a világbajnoki címre, de az utolsó futamon Alonsóval is számolniuk kell, aki egy második hellyel is vb-győztes lehet.”
    

Marca
„Alonso 55 körre a vb-címtől. A Red Bullok szárnyakat adtak a spanyolnak. A Ferrari versenyzőjének saját kezében van a sorsa, Abu-Dzabiban egy második hellyel is világbajnok lehet.”    

As
„Alonso nagy lépést tett a világbajnoki diadal felé.”

OLASZORSZÁG

La Gazzetta dello Sport

„Szuper Vettel. A Red Bull nem segít Webbernek. Alonso csak keveset veszített, és nincs kétsége afelől, hogy a vb-cím az övé.”
   
Tuttosport
„Egy trófea már megvan a Red Bullnak. Az osztrák istálló Brazíliában is erős volt, a pontversenyben Alonso maradt az élen. A világbajnokság az utolsó pillanatban dől majd el.”
    
Corriere dello Sport
„Brazíliában Vettel és a Red Bull nyert, de Alonsónak szinte már a kezében van a világbajnoki trófea.”

La Repubblica
„Nincs csapatutasítás a Red Bullnál: ismét öngólt lőttek Alonso riválisai. A Red Bull dominált, de Fernando maradt az élen. Alonso most már biztos a végső sikerben.”
    

Corriere della Sera
„A sivatagban dől el a világbajnoki cím sorsa.”

NÉMETORSZÁG

Frankfurter Allgemeine Zeitung
„A remény diadala. A kettős győzelemmel és Vettel szezonbeli negyedik sikerével a Red Bull elérte egyik célját, fennállása óta először nyerte meg a konstruktőrök pontversenyét. Webber egy győzelemmel csak egy pont hátrányban lett volna Alonsóhoz képest, Vettel lemaradása viszont 15-ről 22 pontra nőtt volna."
    
Bild
„Sebastian Vettel megőrizte világbajnoki esélyeit a számára tökéletes versenyen. Mark Webber második lett, így a Red Bull az utolsó előtti futamon világbajnok lett a konstruktőrök között. Az osztrák istálló most már az egyéni vb-címre hajt, de a vasárnapi Abu-dzabi Nagydíjon nem lesz csapatutasítás. Dietrich Mateschitz, a Red Bull tulajdonosa már a brazil verseny előtt azt mondta, inkább lemond a világbajnoki diadalról, mint hogy csaláshoz folyamodjon.”
    
Süddeutsche Zeitung
„Nagy volt a megkönnyebbülés a Red Bullnál, Sebastian Vettel győzelme után konstruktőri vb-címet ünnepelhetett az osztrák istálló. Ahogyan azt már korábban bejelentették, a csapatutasítást nem alkalmazták, de Webbernek kicsit nehezére esett a dobogón jó képet vágni a helyzethez."

SZAVAZÁS

Ki lesz a világbajnok?

KÖSZÖNJÜK, HOGY SZAVAZOTT!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik