Orosz Nagydíj: az F1 közleményt adott ki, Vettel kijelentette, nem áll rajthoz

KRASZNAI BENCEKRASZNAI BENCE
Vágólapra másolva!
2022.02.24. 16:37
null
Vettel kijelentette, nem versenyez Oroszországban (Fotó: AFP)
Mint ismert, Oroszország ma reggel megtámadta Ukrajnát. A kialakult helyzetre több sportszervezet is reagált, az UEFA mellett például a Formula–1 szervezői is, akik közleményükben leszögezték, folyamatosan figyelemmel kísérik az eseményeket, ám azt egyelőre nem szeretnék kommentálni, azok milyen hatással vannak a szeptember 25-én, Szocsiban esedékes Orosz Nagydíjra. A négyszeres világbajnok Sebastian Vettel eközben kijelentette, ha megrendezik a viadalt, ő biztosan nem vesz részt rajta. Az üggyel kapcsolatban a legutóbbi vb-győztes Max Verstappen is állást foglalt.

 

„Az F1 másokhoz hasonlóan folyamatosan figyeli a fejleményeket, és a szeptemberi futamhoz egyelőre nincs hozzáfűznivalója. Továbbra is nagyon szorosan követjük, mi történik” – fogalmaztak a Formula–1 szervezői az Orosz Nagydíjjal kapcsolatban.


A barcelonai tesztek második napján sajtótájékoztatót tartottak, amelyen elkerülhetetlen téma volt a kialakult ukrán-orosz helyzet. A négyszeres világbajnok Sebastian Vettel határozott kijelentést tett:

„Ma reggel ezekre a sokkoló hírekre ébredtem, szörnyű látni, ami történik. Az a véleményem, hogy az idei oroszországi versenyre nem kellene elmennem, és nem is fogok. Sajnálom az ártatlanokat, akik értelmetlen okokból, nagyon furcsa, őrült országvezetés miatt az életüket vesztik. Biztos vagyok abban, hogy ez olyan téma, amelyről még beszélünk. Meglátjuk, mi történik, de én már meghoztam a saját döntésemet” – idézte a klasszist az MTI.

A világbajnoki címvédő Max Verstappen egyetért Vettellel, de finomabban fogalmazott német versenyzőtársánál: „Természetesen ha bármely ország háborúban áll, nem korrekt odamennünk versenyezni. De itt nem csak arról van szó, hogy én mit gondolok, az egész F1-es mezőnynek közösen kell határoznia arról, hogy mi lesz a következő lépés” – mondta a 24 éves holland pilóta.

A kétszeres vb-győztes spanyol Fernando Alonso úgy véli, mindenkinek joga van meghoznia a saját döntését, de végeredményben az F1 irányítói a sportág érdekeit figyelembe véve határoznak.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik