Massa jövőre nem lesz második számú pilóta

Vágólapra másolva!
2010.11.01. 16:22
null
Nem Massa szezonja az idei (Fotó: Action Images - archív)
Stefano Domenicali, a Ferrari csapatfőnöke a hétvégi Brazil Nagydíj előtt elmondta, a jelenleg a világbajnoki címért zajló küzdelemben Fernando Alonsót támogató Felipe Massa nem második számú pilótaként kezdi majd a 2011-es szezont.

A Hungaroringen tavaly életveszélyes balesetet szenvedő Felipe Massa az idén meg sem tudta közelíteni korábbi teljesítményét. A Ferrari brazil pilótája csupán a Német Nagydíjon emlékeztetett korábbi önmagára, de akkor is le kellett mondani a győzelemről a világbajnoki pontversenyben jobban álló csapattársa, Fernando Alonso javára.

A VB ÉLCSOPORTJA
PILÓTÁK
1. Alonso  231
2. Webber  220
3. Hamilton  210
4. Vettel  206
5. Button  189
6. Massa  143
   
KONSTRUKTŐRÖK
1. Red Bull 426
2. McLaren 399
3. Ferrari  374

Massát mindössze az vigasztalhatja, hogy a maranellóiak csapatfőnöke, Stefano Domenicali szerint a következő szezonban tiszta lappal indulhat majd, és nem lesz a második számú pilóta szerepkörére kárhoztatva.

„Pilótáinknak tudniuk kell, hogy mit kíván a csapat érdeke. Megerősíthetem, hogy Felipe a 2011-es szezonban tiszta lappal indul majd, de mindig a szeme előtt kell tartania, hogy a Ferrari érdeke a legfontosabb” – nyilatkozta Stefano Domenicali a Folha de Sao Paulo című brazil újságnak.

„Maximálisan bízom Felipében, úgy vélem, remek csapatjátékos és nagyszerű pilóta. De azt gondolom, ha nem sikerül megfelelően a szezonod, magadba kell nézned, és tenned valamit. Felipe tudja, hogy a csapat mögötte áll, tudja, azért vagyunk, hogy kihozzuk belőle a legjobbat” – vélekedett a sportvezető.

„Nem gondolom, hogy Felipe gyengébb szereplése kizárólag a gumikra lenne fogható. Azon dolgozunk, hogy rájöjjünk, mi az oka annak, hogy nem tudja a legjobbját nyújtani” – mondta a Ferrari csapatfőnöke.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik