Magyar Nagydíj: A Formula–1 reményt ad – Palkovics László

Munkatársunktól MunkatársunktólMunkatársunktól Munkatársunktól
Vágólapra másolva!
2020.07.18. 17:44
null
Palkovics László (jobbra) szerint a Magyar Nagydíjnak fontos üzenete van
Palkovics László innovációs és technológiai miniszter szombaton a Hungaroringen találkozott Jean Todttal, a Nemzetközi Automobil-szövetség (FIA) elnökével, valamint Chase Careyvel, a nemzetközi jogtulajdonos Formula One Group vezérigazgatójával.

 

A miniszter elmondta, mindkettejüknek köszönetet mondott azokért az erőfeszítésekért, melyeknek köszönhetően alig több mint két hete végre elkezdődhetett a Formula–1-es világbajnoki sorozat – ennek a harmadik állomása a jelenleg zajló 35. Magyar Nagydíj.

„Fontos, hogy a jelenlegi járványügyi helyzetben is rendezzenek olyan eseményeket – mint amilyen a Formula–1-es világbajnokság –, amelyek reményt adnak az embereknek arra, hogy az élet egyszer visszatér majd a rendes kerékvágásba. Még akkor is, ha pillanatnyilag csak a tévéképernyőkön keresztül követhetik a világbajnokság eseményeit. Fontos üzenet ez a világnak, és még fontosabb, hogy Magyarországon is rendeznek versenyt. Ez annak is köszönhető, hogy hazánk a járvány idején jól teljesített a megfelelő időben meghozott megfelelő intézkedésekkel” – nyilatkozta Palkovics László, majd hozzátette: Chase Careyvel a jövőről is szót ejtettek, a technológiai kérdésekről (a pályán kiépítendő 5G-hálózatról) és magáról a pálya megújulásáról.

„A tavalyi beszélgetésünk óta sok minden történt, a kormány többek között elfogadta azt az autó-motorsport stratégiát, amely kontextusba helyezi a versenyeinket. Hosszú távon ugyanis nyilván nem működik, hogy egy harmincöt évvel ezelőtt épített pályán rendezzük a versenyeinket. A stratégia egyik eleme ennek megfelelően a Hungaroring felújítása, és informáltam Chase Careyt arról is, hogy felépítünk egy másik versenypályát, amelyen a fő cél a MotoGP megrendezhetősége. Hamarosan létrejön egy ügynökség, amely a sport- és technológiai résztvevőket össze tudja kapcsolni az állammal.”

Jean Todttal az autósporton kívül a közlekedésbiztonság volt a fő téma, amellyel kapcsolatban célokat határoztak meg, hiszen évente több mint hatszáz ember veszti életét közlekedési balesetben hazánkban, ami nagyon magas szám.

Palkovics Lászlót beválasztották egy magas szintű, közlekedésbiztonsággal foglalkozó nemzetközi testületbe, amelynek őszi konferenciáján előadást tart majd a magyarországi helyzetről. Ezen felül szó esett arról, hogy hazánk is közlekedésbiztonsági mentora legyen valamelyik afrikai országnak.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik