Hamiltonnak hiányozhatnak az Olasz és a Szingapúri Nagydíjon hagyott pontok (Fotó: Action Images)

„Nagyon frusztrált az utóbbi két futam. Olaszországban az autóm eleje tört meg egy ütközésnél, Szingapúrban a mögöttem lévő autó jött belém. Mindkét alkalommal szerencsétlen voltam" – nyilatkozta Hamilton.

 
 
Ön szerint ki lesz 2010-ben az F1 világbajnoka?

Szavazásomat meg akarom írni cikkhozzászólásként (csak bejelentkezett felhasználóknak):

Eredmények állása
 

A peches versenyek ellenére a brit pilóta előre tekint, mint mondta, meg van győződve arról, hogy „nincs értelme a múlton rágódni". Igenis szembe kell nézni a legbonyolultabb helyzetekkel is, mint ahogyan feldolgozta a spanyolországi, majd a magyarországi versenyt. Amelyeken ugyancsak epizódszerep jutott neki és pont nélkül maradt. Ezért inkább előre tekint, a szezon hátralévő négy futamára.

„A vasárnap estét nyilvánvalóan csalódásként éltem meg, mert mindig nehéz feldolgozni, amikor kiesek egy futamból. Időt vesz igénybe, amíg ezt feldolgozza az ember. Világos, hogy ez nem egy jó eredmény, de nem engedhetem meg magamnak, hogy az elveszett pontok és az elszalasztott győzelem miatt bánkódjak" – érvelt a brit.

Hamilton a harmadik helyen áll a pontversenyben, hátránya az élen álló Mark Webberrel szemben húsz pont. Elméletben ledolgozható a különbség, a brit sorsa azonban mostantól elsősorban az ausztrál rivális kezében van. Utóbbi hibájára, vagy kiesésére van szükség, hogy a hátrányát csökkentse Hamilton.

„Most kétszer nem szereztem pontot. Ilyenkor azonban előre kell tekinteni, az előtted álló feladatra kell koncentrálni, azon kell dolgozni, hogy ott minél jobban szerepelj. Versenyző vagyok, minden alkalommal kiadom a szívemet, és ezen semmi nem változtat" – zárta gondolatmenetét Hamilton.