Lauda: A Red Bull lemondhat a vb-címről

Vágólapra másolva!
2010.04.01. 12:44
null
Lauda szerint a Red Bull vb-esélyei máris elszálltak (Fotó: Action Images)
Niki Lauda szerint a Red Bull istállónál az első két futamon tapasztalt műszaki hibák miatt máris lemondhatnak a világbajnoki címről. A Formula–1-es istálló korábbi pilótája, David Coulthard szerint nem ennyire vészes a helyzet, még nem késő megbízhatóbbá tenni Sebastian Vettelék autóját.

Vettel az idénynyitó Bahreini Nagydíjon, majd Ausztráliában is az első helyről indult, de műszaki hibák miatt Szahírban csak a negyedik helyen végzett, míg Melbourne-ben kiesett. Így ahelyett, hogy 50 ponttal az élen állna a pilóták versenyében, 12 egységgel csak a hetedik helyről várja a folytatást.

A háromszoros világbajnok Niki Lauda szerint a technikai malőrök miatt a Red Bullnál máris lemondhatnak a vb-címről.

„Ezek nem maradnak következmények nélkül – nyilatkozta az osztrákok korábbi klasszisa a Bildnek. – Két futamgyőzelmet szalasztottak el műszaki hibák miatt, a Red Bull elfelejtheti a világbajnoki címet."

SZAVAZÁS

Ki lesz 2010-ben a Formula-1 világbajnoka?

KÖSZÖNJÜK, HOGY SZAVAZOTT!

A pályafutását a Milton Keynes-i istállónál befejező David Coulthard nem látja ilyen sötéten korábbi csapata helyzetét, bár szerinte sem tétlenkedhetnek sokáig a Red Bullnál, már ami az autó megbízhatóbbá tételét illeti.


„Az övék a leggyorsabb autó, amivel meg kellene nyerniük ezeket a versenyeket. Egy ilyen autó azonban megbízhatóság nélkül olyan, mint egy golfozó, aki a világon a legnagyobbat tudja ütni, ám nem talál a lyukba" – állt elő egy furcsa hasonlattal a skót, aki jelenleg szakkommentátorként és a Red Bull tanácsadójaként dolgozik.

„Sebastian Vettel még nyugodtnak tűnik, tudja, hogy ő rendelkezik a legjobb autóval, és egy gyors kocsit megbízhatóvá tenni még mindig könnyebb, mint egy megbízhatót gyorssá. A Red Bullnak viszont ezt mihamarabb meg kell tennie, mielőtt még késő lesz" – figyelmeztetett Coulthard.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik