Kibújhat-e a McLaren a Red Bull árnyékából?

Vágólapra másolva!
2011.04.01. 18:23
null
Hamilton eddigi 14 győzelmét 12 országban aratta, Malajzia lehet a 13. sikeres helyszín (Fotó: Reuters)
A McLaren-istállón belül is eltérő vélemények alakultak ki a jövő hét végi Malajziai Nagydíjról. A pilóták közül Jenson Button úgy véli, közelebb kerülhet a Red Bullokhoz, mint az idénynyitón, Lewis Hamilton a KERS-től várja a jó teljesítmény, míg Martin Whitmarsh csapatfőnök úgy fogalmazott, nem feltétlenül a McLarennek fog kedvezni az, hogy kiderülnek az autók valódi képességei.

Lewis Hamilton, a McLaren-istálló angol pilótája úgy érzi, az idénynyitó Ausztrál Nagydíjon elért második helyezése után a Malajziai GP-n is a dobogós helyezésekért küzdhet, sőt kiforrott KERS-e miatt többen is reménykedik. A pilóta szerint Malajziában tisztább képet kapunk arról, hol állnak egymáshoz képest a csapatok.

„A Melbourne-ben mutatott formánk alapján méltán hihetünk benne, hogy a Malajziai Nagydíjon is erősek leszünk – mondta Hamilton. – Az Albert Park kiváló, hangulatos helyszín, de az autók közötti különbségeket jobban kiemeli egy olyan pálya, mint a sepangi. A KERS és a nyitható légterelő tökéletes használata nélkülözhetetlen lesz az időmérőn a jó köridő eléréséhez."

A Red Bull a múlt héten nem használt KERS-t, Hamilton szerint a rivális nem kiforrott rendszeréből előnyt kovácsolhat a McLaren. Jenson Button két éve az eső miatt félbeszakított Malajziai Nagydíjon győzni tudott, s Hamiltonhoz hasonlóan derűlátó.

„Amikor elkezdődött az F1-es karrierem, ez volt az egyik legújabb pálya, ám most már lassan a klasszikusok között emlegetjük – mondta Button, aki a hét végén egy hawaii triatlonversenyen vesz részt. – Aki nem járt Malajziában, nem tudja elképzelni, milyen itt a klíma, mintha állandóan egy sütőben lennénk, nagyon fontos a jó erőnlét. Két éve nyerni tudtam itt, méghozzá olyan rossz körülmények között, amit csak elképzelni lehet. Úgy érzem, ezúttal is elég jó autóm van, jó szereplésre számítok. Versenytempóban közelebb vagyunk a Red Bullhoz, mint tavaly ilyenkor, ami biztató."

Button szerint a melegebb időjárásban már a Ferrarival és a Mercedesszel is számolni kell. Martin Whitmarsh csapatfőnök óvatosabb volt, mint a 2009-es világbajnok Button, szerinte a Red Bull erősebb annál, amit Ausztráliában mutatott.

„A melbourne-i pálya nem mutathatta meg, milyen tulajdonságai vannak az autóknak, attól tartok, a Red Bullban rengeteg tartalék maradt – mondta Whitmarsh, aki szerint a McLaren-Mercedes is mutatott biztató jeleket. – Papíron jók vagyunk, az autó Ausztrál Nagydíj előtti átépítése jól sikerült. A gyors szakaszokon nem vallottunk szégyent, de még mindig tennünk kell azért, hogy Lewis és Jenson nyerő pozícióba kerüljön."

Persze a Red Bull aerodinamikai fölényéhez továbbra sem férhet kétség, az Albert Park-i 11-es kanyarban az időmérőn Vettel 17 kilométer per órával volt gyorsabb, mint Hamilton, ami nem sok jót ígér a McLaren és a Red Bull skalpjára vadászó többi csapat számára.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik