Button mindig szívesen jön Budapestre

Vágólapra másolva!
2010.07.29. 17:23
null
Jenson Button barátnője, Jessica társaságában járt csütörtökön a Hungaroringen (Fotó: Action Images)
Jenson Button négy éve az esélytelenek nyugalmával jött a Formula–1-es Magyar Nagydíjra, mégis győztesként távozott. Tavaly világbajnoki éllovasként érkezett, de csak hetedik lett. Az idén a világbajnokság címvédőjeként, a pontverseny második helyén állva száraz versenyben és dobogós helyezésben reménykedik – többek között ez is kiderült a McLaren-pilóta budapesti interjújából.

 


SZAVAZÁS

Ki nyeri a Formula–1-es Magyar Nagydíjat?

KÖSZÖNJÜK, HOGY SZAVAZOTT!

– A múlt vasárnap szakadt az eső a Hungaroringen, erre a hétvégére viszont napsütést ígérnek. Mivel ön esőmenőnek számít, feltételezzük, jobban szeretné fordítva.

– Igaz, hogy az idén nyertem esőversenyt, és négy éve is esőben győztem itt, mégis azt mondom, örülök, hogy száraz pályán lesz a verseny. Az esőben túl sok a kockázati tényező, míg autónk erejét és felkészültségünket tekintve mindenképpen esélyesek vagyunk a dobogós helyezések egyikének megszerzésére.

– Felvidult az arca, amikor szóba hozta a négy évvel ezelőtti itteni diadalát…

– Még mindig beleborzongok, ha rágondolok. Rengeteg nehézségen mentünk keresztül a BAR-, illetve Honda-csapattal, ám ezen a futamon minden sikerült. Tisztán emlékszem, ahogy a verseny után ráeszméltem, mit is értem el. Csodás volt, életemben nem láttam annyi férfiembert olyan vadul és felszabadultan örülni. Már csak ezért is szeretem Magyarországot, mindig szívesen jövök vissza.

– Az év elején sokan azt hitték, a McLarennél lesz a legvadabb a csapaton belüli párharc. Ehhez képest már a Red Bullnál és a Ferrarinál is kiborult a bili, csak önöknél van béke és nyugalom. Mi a titkuk Lewis Hamiltonnal?

– Sokat gondolkoztam már rajta, hiszen rengetegszer kellett megválaszolnom ezt a kérdést. Arra jutottam, hogy nálunk megvan az a kölcsönös tisztelet, ami a világbajnokoknak kijár. Lewis két éve, én tavaly nyertem meg a sorozatot, elismerjük egymás sikerét. Hogy a Red Bullnál és a Ferrarinál mi a gond? Azt hiszem, tudom, de jobb, ha nem árulom el.

– A Török Nagydíj volt az első forró futama a vébének, a két Red Bull összeütközött, és majdnem önökkel is ez történt.

– Á, Lewisszal pontosak voltunk, tudtuk, mi a helyzet, a célegyenes előtt és után is több kanyaron keresztül mentünk egymás mellett úgy, hogy nem is ért össze az autónk. Szép csata volt, de utána már spórolnunk kellett az üzemanyaggal, nem indíthattam újabb támadást, mert félő volt, hogy mindkettőnk autójából kifogy a benzin. Kellemetlen lett volna.

– A Magyar Nagydíj után lesz négy szabad hete. Megtudhatjuk, mivel tölti?

– Az elejét nem pihenéssel. Kemény alapozó edzéseken veszek részt, mert egy héttel a Magyar GP után lesz a londoni triatlonverseny, amelyen már állandó induló vagyok, rajtam kívül tizenegyezer ember áll rajthoz. A szívemhez nőtt a viadal, jótékonysági célja is van. Utána elmegyek valahová, és két hét alatt megpróbálom kipihenni magam, rákészülök az idény hajrájára.

A TELJES INTERJÚT ELOLVASHATJA A MAI NEMZETI SPORTBAN.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik