Hülkenberg a McLarennél is képbe került

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.09.26. 18:48
null
Hülkenberg jövőre szeretné megszorongatni Vettelt, de még nem tudni, melyik csapat pilótájaként lesz rá lehetősége (Fotó: Reuters)
Nico Hülkenbergnek nem Felipe Massával, hanem egy másik brazillal, Felipe Nasrral kell megküzdenie azért, hogy jövőre a Lotus pilótája legyen – értesült a Sport Bild. Pontosabban nem Nasrral, hanem azzal a pénzösszeggel, amit az arab származású GP2-pilóta a Lotushoz tud hozni. Hülkenberg a McLarennél is képben van, míg Massa számára talán a DTM jelenti a jövőt. Ha nem is jövőre, egy év pihenés után 2015-ben biztosan.

Felipe Massa biztosan nem lesz a Lotus-istálló pilótája – írja a német Sport Bild, amely úgy tudja, hogy Nico Hülkenberg és a brazil Felipe Nasr közül kerülhet ki Romain Grosjean jövő évi csapattársa. Hülkenberg az első számú jelölt a Ferrarihoz szerződő Kimi Räikkönen pótlására, de ha a csapat anyagi helyzete tovább romlik, és nem sikerül megegyezni új befektetőkkel, a GP2-ben versenyző Felipe Nasr köthet ki Enstone-ban.

Az arab származású brazil, aki a GP2-es sorozat pontversenyének harmadik helyén áll, közel-keleti támogatók sorát vonultatja fel maga mögött, és jelentős szponzorpénzzel tudja támogatni a Lotust. Ám Éric Boullier csapatfőnök azt mondta, az istálló arra törekszik, hogy ne a pénz, hanem a tudás döntsön az új pilóta kiválasztásakor.

„Most az a legfontosabb, hogy rendezzük a csapat anyagi helyzetét, hogy olyan pilótát választhassunk, aki valóban rászolgált az autónkra. Először is meg akarjuk teremteni azt az anyagi hátteret, amelyet Kimi követelt tőlünk, mielőtt aláírt a Ferrarihoz. Ha ez sikerül, öt évre biztosítjuk a csapat jövőjét, a pilótákról szóló döntés várhat. Olyan versenyzőt szeretnénk, aki elég fiatal ahhoz, hogy még 2017-ben is velünk legyen, de az is előfordulhat, hogy csak egy évre szerződtetünk valakit, aztán a következő télen ismét szétnézünk a piacon” – mondta Boullier, aki az első változattal egyértelműen kizárta, hogy Massa szerepel a Lotus terveiben, de a másodikkal nyitva hagyta a kaput a 32 éves brazil előtt.

Az biztos, hogy a Räikkönen távozása miatt nehezebb lesz tárgyalni a befektetőkkel, de a pilótapiacon is résen kell lenni, mert a Sport Bild azt is megírta, hogy Hülkenberg még a McLarennél is képben van. Sergio Pérezzel elégedetlenek Wokingban, a mexikói nem győzte meg a csapat vezetőségét arról, hogy vele kell belemenni a 2015-ben induló hondás korszakba, és a pilóta mögött álló Telmex pénzére sem lesz akkora szükség a japánok érkezése miatt.

„Még semmit sem írtunk alá, de nagyon jó helyzetben vagyunk” – mondta Werner Heinz, Hülkenberg menedzsere a Bildnek.

Hülkenbergnek több ajánlata is van, de könnyen elképzelhető, hogy a McLarennél mégis Pérez mellett döntenek, illetve a Lotusnak pénzre lesz szüksége, és inkább fizető pilóta érkezik. Ebben az esetben a német a Force Indiához is visszatérhet, amely szívesen látná viszont.

„Nem mondom, hogy szánom-bánom, hogy a Sauberhez szerződtem, mert ezek erős szavak, de ha valaki csapatot vált, azzal a céllal teszi, hogy előrelépjen” – mondta Szingapúrban Hülkenberg.

S hogy mi lesz Massával? A Lotusnál sokkal rosszabbak az esélyei, mint egy hete, saját elmondása szerint olyan csapathoz nem menne, amelynél nincs esélye a futamgyőzelemre. Előfordulhat, hogy ezzel véget ér F1-es karrierje, a Mercedes legalábbis már tett neki ajánlatot, vezessen a német túraautó-bajnokságban.

„Még hiszek benne, hogy lesz állásom az F1-ben, de ha nem, szóba jöhet a DTM – mondta Massa. – Érdekes sorozat, de csak akkor érdemes odamenni, ha tényleg lesz esélyem a sikerre. Érdekel a lehetőség, ha a 2014-es idényre már késő tárgyalni, kihagyok egy évet, és a következőre összpontosítok.”

Toto Wolff, a Mercedes sportigazgatója azt mondta, ha Massa jön, mindenképpen számolnak vele.

Romain Grosjean biztosan marad a Lotusnál, a csapat vezetősége ugyanis úgy tekint rá, mint a következő vezérpilótára – főleg, ha Nasr érkezik.

„Nagy hiba lenne lemondani Romainről, aki a legutóbbi öt versenyen hibátlanul tette a dolgát. Ha erre képes, tíz versenyen és karrierje hátralévő részében is képes lesz rá. Nagyon szép jövő áll előtte” – mondta Boullier.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik