Hamilton a hetedik mesterlövész, a Ferrari harakirije

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2012.06.11. 15:29
null
Az európai sajtó Lewis Hamilton dicsőségét zengi – mi mást tehetne? (Fotó: Reuters)
Az európai sajtó szerint Lewis Hamilton személyében méltó győztese lett a Formula–1-es idény hetedik versenyének. Nemcsak a britek gondolják úgy, hogy a McLaren-istálló pilótájának kijárt a diadal, amelynek köszönhetően a vb-pontversenyben is az élre állt.

 

NAGY-BRITANNIA

The Sun: „Hamilton az élen: kanadai sikere után a hetedik mennyországban érezhette magát.”

The Guardian: „Hamilton éllovas a pontversenyben, ő a hetedik győztes a hetedik futamban. Hihetetlen történések a Formula–1-ben.”

Daily Mail: „A hét mesterlövész. Hamilton megszerezte idei első diadalát egy szívdobogtató versenyen. A McLaren végre hagyta, hogy azt tegye, amit a legjobban tud: teljesen elkoptatni a kerekeit.”

The Times: „Hamilton ismét a csúcson. Ha valaki megérdemelte a hetediket, akkor Lewis az. Nyugodtan és türelmesen várt, miközben az első hat GP-n hat különböző pilóta győzött. Tovább íródott az F1 rekordstatisztikája.”

SPANYOLORSZÁG

El País: „Ebben az izgalmas idényben már csak Hamilton hiányzott, a mezőny egyik legnagyobb tehetsége, aki meggyőző teljesítménnyel nyert Montrealban.”

El Mundo: „Érdekes módon csak Hamilton nem locsolt az idén pezsgőt a legjobbak közül. Most ő volt soron, s egyúttal az éllovas pozíciót is megszerezte a vb-pontversenyben.”

Marca: „Alonso kockázatos stratégiája, mely szerint csak egyszer jön ki a boxba, a pontverseny első helyébe került.”

OLASZORSZÁG

La Repubblica: „Hamilton mesterien versenyzett, és mindenkit maga mögé utasított. Többek között Alonsót is, aki öngyilkos taktikát választott a csupán egy kerékcserével, s végül csak ötödik lett.”

Corriere della Sera: „Ezúttal Hamilton volt soron. Kanadában a stratégia döntött, továbbra is nyílt a vb állása.”

La Stampa: „A Ferrari harakirit követett el. Hamilton lett a hetedik győztes, és letaszította Alonsót a trónról.”

FRANCIAORSZÁG

L’Équipe: „Grosjean nagyon erős, az idén már másodszor állt dobogóra – lenyűgöző ez a második hely. A francia ismét bizonyította tehetségét.”

Le Parisien: „Emberemlékezet óta a legmeglepőbb F1-es szezon!”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik