Formula-1: szeptember elején lesz a Ferrari meghallgatása

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2010.08.03. 09:21
A Nemzetközi Automobil-szövetség (FIA) Motorsport-világtanácsa szeptember elején hallgatja meg a Formula–1-es Ferrari vezetőit, miután az olasz istálló a július 25-i Német Nagydíjon tiltott csapatutasítást alkalmazott.

„A versenybírók által küldött jelentés kézhezvételét követően az FIA elnöke úgy döntött, hogy továbbítja az ügyet a világtanácsnak – írta hétfő esti közleményében a nemzetközi szövetség. – A meghallgatásra és a fegyelmi tárgyalásra szeptember 8-án, Párizsban kerül sor."

A hockenheimi futamon a brazil Felipe Massa – aki a rajt után a harmadik helyről az élre került, majd pozícióját a verseny kétharmadán keresztül megtartotta – nyilvánvaló csapatutasításra a 49. körben átengedte az első helyet a vb-címre még esélyes spanyol Fernando Alonsónak, aki végül meg is nyerte a német GP-t. A rádióüzenetben ez hangzott el: „Fernando sokkal gyorsabb, mint te. Nyugtázd, hogy vetted az üzenetet..."

Az eset után a Ferrarit a versenybírók 100 ezer dolláros pénzbüntetéssel sújtották.

A szeptemberi meghallgatáson nem vesz részt Jean Todt, az FIA jelenlegi elnöke, mert korábban csapatfőnökként dolgozott a Ferrarinál.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik