Formula-1: mégsem építik át a Hungaroringet

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.04.11. 07:23
Az utóbbi hetekben, hónapokban a legtöbb szó arról esett a Hungaroringgel kapcsolatban, hogy készülnek az új tervek, amelyekből egyet kiválasztanak és az alapján átépítik a pályát. Mostanra változott a helyzet...

„Az idei nagydíjra muszáj felépítenünk az új ambulanciát, ezenfelül a sajtóközpontot, a versenyirányítást, a tévés közvetítőállásokat is felújítjuk. A sok jó hír mellett rossz, hogy a tél megviselte a lelátót, az épületeket és az aszfaltcsíkot. Így azután a forrásokat, amelyeket az államtól kapunk, inkább a pálya rendbetételére fordítjuk, nem pedig a pályacsík módosítására... Ez talán nem is nagy baj, Niki Lauda például kifejezetten tiltakozott a módosítás ellen" – mondta Gyulay Zsolt a Nemzeti Sportnak.

A Hungaroring 2011 után tavaly is nyereséggel zárt, vagyis nem „csak" országos szinten éri meg Formula–1-es futamot rendezni, hanem a gazdasági társaság is jól hasznosítja a pályát, amelyen évi 210-220 napon zajlik valamilyen esemény. Ráadásul nyitnak a magánemberek felé: a pálya afféle rendezvényközponttá alakulna át.

„Fontos ez az év a Hungaroring életében, mert szeretnénk meghosszabbítani a Formula–1-es szerződésünket, amely jelenleg kétezer-tizenhatig garantálja a futamunk helyét a versenynaptárban – tette hozzá Gyulay. – Tévedés, hogy ehhez új pályacsík kell, az újraaszfaltozás, de a lelátók európaivá tétele elengedhetetlen. A magyar kormány és Bernie Ecclestone úr is pozitívan áll a hosszabbításhoz, bízom benne, hogy a nagydíj hétvégéjén aláírjuk az új megállapodást."

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik