Formula-1: Hockenheimet az emlékeim miatt is imádom - Barrichello

Vágólapra másolva!
2010.07.21. 10:11
Rubens Barrichello számára Hockenheim mindig is az egyik legszebb emlék marad Formula–1-es pályafutásában, hiszen itt szerezte meg 2000-ben élete első futamgyőzelmét. Noha a veterán brazil 1993-tól kezdve 2007-t kivéve minden évben pontot szerzett a világbajnokságokon, a Német Nagydíjon meglehetősen hektikusan szerepelt eddig: 9 alkalommal kiesett, ugyanakkor egy győzelme mellett van egy második, egy negyedik és két hatodik helye is. Az elmúlt hetekben mutatott ragyogó formáját tekintve nem véletlen, hogy ismét a legjobbak között szeretne végezni.

„Hockenheim hatalmas kihívás az autók és a versenyzők számára egyaránt. Néhány évvel ezelőtt jelentős módosításokat hajtottak végre az aszfaltcsíkon, ám a pálya ugyanolyan gyors maradt, és nagyon figyelni kell arra, hogy az ideális sebességgel vegyük be a kanyarokat. A hajtűben van a pálya legjobb előzési pontja, ezt kell a támadásoknál kihasználnunk" – elemezte a hétvégi futamnak otthont adó ringet Rubens Barrichello.

„Nagyon jó hangulat jellemzi minden évben a Német Nagydíjat, népszerű a szurkolók körében, és én is szívesen versenyzek itt, hisz itt szereztem meg életem első győzelmét. A csapat nagyon keményen dolgozott, és itt is bevetünk néhány újítást. Nagyon sokat jelentene a számunkra, ha folytatni tudnánk azt a jó sorozatot, amelyet néhány hete Valenciában kezdtünk meg, és mindketten a legjobb tíz között tudnánk végezni" – tette hozzá a rutinos brazil pilóta.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik