Formula-1: Alonso az utóbbi húsz év legjobb pilótája - Briatore

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2012.09.17. 19:20
null
Alonso és Briatore (jobbra) a 2006-os Monacói Nagydíjon (Fotó: Action Images)
Fernando Alonso, a Ferrari spanyol autóversenyzője az utóbbi húsz év legjobb Formula–1-es pilótája – mondta Flavio Briatore, a Renault volt csapatfőnöke.

 

„Jobb, mint Michael Schumacher, noha kettőjük esetében már csillagászati magasságokról beszélhetünk – mondta Briatore a Sky Sport 24 tv-csatornának. – A különbség csupán minimális Fernando javára, és azért előzi meg Michaelt, mert még nyomás alatt is kevesebb hibát követ el, a pályán pedig elképesztően jól »lát«. A csapata ugyan követhet el hibákat a futamon, de képes arra, hogy ezeket helyrehozza, ha pedig vezeti a mezőnyt, az esetek kilencven százalékában nyer is.”

A volt csapatfőnök kitért a Romain Grosjean ügyére; a francia pilóta két hete a Belga Nagydíjon súlyos balesetet okozott a rajtnál.

„Úgy viselkedik, mintha a sajátja lenne az autó. Tisztelnie kellene mások munkáját, mert ha így folytatja, még több balesetet is okozhat” – mondta.
Fernando Alonso, az idei vb-pontverseny éllovasa Briatore irányításával 2005-ben és egy évvel később is világbajnokságot nyert a Renault-val.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik