Formula-1: Alguersuari is kellett Vettel győzelméhez - Newey

Vágólapra másolva!
2010.11.15. 12:04
A Red Bull műszaki vezetője, Adrian Newey egy nappal a szezonzáró Abu-dzabi Nagydíjat követően elmondta, Jaime Alguersuarinak nagy szerepe volt abban, hogy Sebastian Vettel megszerezte pályafutása első világbajnoki címét.

A futam elején Mark Webber viszonylag korán kiállt a boxutcába kereket cserélni, de miután visszajött a pályára, beragadt Jaime Alguersuari Toro Rossója mögé. Erre reagálva a Ferrari – attól tartva, hogy az új gumikon Webber Fernando Alonso elé kerülhet – kiküldte a boxba a világbajnoki pontversenyben vezető spanyolt.

Azonban Alonso a kerékcserét követően beragadt Vitalij Petrov Renault-ja mögé, és a hátralévő időben nem is tudta megelőzni az orosz pilótát. (A spanyol a futam végén dühösen mutogatott Petrovnak, de később elismerte, hogy az orosz hibátlanul versenyzett.)

„Az eset iróniája, hogyha Alguersuari nem tartotta volna fel Webbert, akkor a Ferrari talán nem hozta volna ki ilyenkor Alonsót, mivel túl késő lett volna. Így a Toro Rosso nagy szívességet tett nekünk, bár valószínűleg véletlenül" – vélekedett Newey.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik