Felipe Massa hosszabbított a Ferrarival

Vágólapra másolva!
2010.06.09. 13:36
null
Felipe Massa marad a Ferrarinál (Fotó: Action Images, archív)
Felipe Massa meghosszabbította szerződését a Ferrari Formula–1-es csapatával. A brazil pilóta 2012-ig kötelezte el magát a maranellói istállóhoz.

A Ferrari a mai napon hivatalosan is bejelentette, hogy szerződést hosszabbított brazil pilótájával, Felipe Massával. A 2001 óta a csapat alkalmazásában álló versenyző a 2012-es szezon végéig kötelezte el magát a maranellóiakhoz.

KATTINTSON A 2010-ES
ADATBANK MEGTEKINTÉSÉHEZ!

„Nagyon örülök, hogy lehetőséget kaptam rá, hogy további két szezonon át a Ferrarit vezessem. Egész F1-es pályafutásom alatt mindig olyan motorral versenyeztem, amelyet Maranellóban gyártottak. Büszkeséggel tölt el, hogy folytathatom a munkát a csapattal, amelyiket a második családomnak tekintek" – mondta a szerződéskötést követően Massa.

A 29 esztendős pilóta 2008-ban csupán egy ponttal maradt le a világbajnoki címről a McLaren pilótája, Lewis Hamilton mögött. 2006 óta Massa 11 futamgyőzelmet aratott, 15-ször a pole pozícióból indulhatott az aktuális futamon, 69 futamán 30-szor állhatott dobogóra.

Massa az előző szezonban a Hungaroringen szenvedett súlyos balesetet, emiatt az idény hátralévő részében már nem indulhatott versenyen.

A másik ferraris pilótának, a spanyol Fernando Alonsónak szintén 2012-ig van érvényes szerződése

A Ferrarinál már az utánpótlásra is gondolnak: a csapat ugyanis azt is bejelentette, hogy szerződtették a 11 éves kanadai Lance Stroll, aki korábban a Ferrari akadémiáján pallérozódott.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik