F3: a Renault junior versenyzője nyerte meg a bajnoki címet

Börzöli BernadettBörzöli Bernadett
Vágólapra másolva!
2020.09.13. 12:50
A Formula–3 mezőnye számára Mugellóban volt az idény utolsó két versenye, amelyek végén Oscar Piastrié lett a bajnoki trófea.

Oscar Piastri a Formula Renault Európa-kupa regnáló bajnokaként csatlakozott az F3-as mezőnyhöz 2020-ban. Az ausztrál versenyző ekkor már a Renault juniorprogramjának tagja volt, a menedzseri feladatait pedig a korábbi nyolcszoros F1-es futamgyőztes pilóta, Mark Webber cége látta el. Piastri mellesleg annak a Prema-istállónak a versenyzőjeként aratta a diadalát, amelynél az F3-ban és más sorozatokban olyan pilóták fordultak meg, mint Charles Leclerc, Pierre Gasly vagy Mick Schumacher.Oscar Piastri a Formula Renault Európa-kupa regnáló bajnokaként csatlakozott az F3-as mezőnyhöz 2020-ban. Az ausztrál versenyző ekkor már a Renault juniorprogramjának tagja volt, a menedzseri feladatait pedig a korábbi nyolcszoros F1-es futamgyőztes pilóta, Mark Webber cége látta el. Piastri mellesleg annak a Prema-istállónak a versenyzőjeként aratta a diadalát, amelynél az F3-ban és más sorozatokban olyan pilóták fordultak meg, mint Charles Leclerc, Pierre Gasly vagy Mick Schumacher.

Piastri egyébként a bajnoki tabella éléről várta a szezonzáró fordulókat, ám a mugellói első versenyen csak a 11. helyen végzett, így nem sikerült pontot szereznie. Az izgalmakkal teli záró futamon is csak a hetedik pozícióban látta meg a kockás zászlót, ez azonban elég volt számára ahhoz, hogy a pontok terén maga mögött tartsa bajnoki riválisait, Logan Sargeantöt és Théo Pourchaire-t.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik