F1: záradékok védik a Mercedest Albon williamses szerződésében

H. L.H. L.
Vágólapra másolva!
2021.09.16. 12:07
null
Albon csak bizonyos feltételekkel igazolhatott a Williamshez (Fotó: Twitter/alex_albon)
A Formula–1-es Mercedes csapatfőnöke, Toto Wolff elárulta, hogy Alexander Albon csak bizonyos feltételekkel csatlakozhatott a partnerükhöz, a Williamshez annak érdekében, hogy megőrizhesse a titkait a Red Bull előtt.

 

Noha a Red Bull vezetősége aggódott amiatt, hogy a Mercedes meghiúsítja Alexander Albon Williamshez szerződését a csapathoz fűződő kapcsolata okán, a fő rivális nem gördített akadályt a thaiföldi visszatérése elé, a pilóta így egy év kihagyás után Nicholas Latifi márkatársaként térhet vissza a grove-iakkal a Formula–1-be.

Toto Wolff ugyanakkor utóbb elárulta, noha nem kívántak beleszólni a Williams döntésébe, bizonyos feltételei voltak Albon leigazolásának a szellemi tulajdonuk megóvása érdekében. „Mindig tiszteletben tartottuk, hogy a csapatok saját hatáskörben választhatják ki a versenyzőiket. Én is voltam a Williamsnél, és én sem szerettem volna, ha bárki beleszólt volna a pilótafelállásunkkal kapcsolatos döntésekbe. Emellett nincs is szerződéses jogunk, amit kihasználhattunk volna, mert nem gondolom, hogy helyes lenne beleavatkozni a versenyzők leigazolásába."

„Ami viszont fontos volt nekünk, hogy ha egy másik motorgyártótól érkezik pilóta, akkor legyenek a szerződésben nagyon világos és szigorú záradékok a szellemi tulajdon titokban tartásával kapcsolatban. Ebben a tekintetben mindig nagy volt a harmónia a Williamsszel, pontosan tudja, hogy mi az álláspontunk, és mit fontos megvédenünk."

„Albon a következő tizenkét hónapban a Williams-versenyző, ezen időszak alatt nincs kapcsolata a Red Bull-lal" – jelentette ki.

Noha a Mercedes szeretett volna a Formula E-ben az idén világbajnoki címet szerző fiataljának, Nyck de Vriesnek is ülést találni jövőre, és Albon érkezése részben ezt ellehetetlenítette (a legfrissebb hírek szerint a holland már nem esélyes jelölt az Alfa Romeónál sem), Wolff nem neheztel a thaiföldire, sőt örül a visszatérésének.

„Abszolút támogatom Albont, még ha ez nem is az én dolgom. Megérdemli, hogy az F1-ben legyen, remek srác, és örülök, hogy ő ül majd a kocsiban. Nem kapott helyet a Red Bullnál és az AlphaTaurinál sem, de már a Williamsnél van, és remélhetőleg még sokáig ott is marad."

A Red Bull ugyanakkor a bejelentésről szóló közleményében egyértelműsítette, hogy nyitva hagyta az ajtót Albon jövőbeni leigazolásával kapcsolatban, szóval könnyen előfordulhat, hogy a thaiföldi még visszatér a „vörös bikák" kötelékébe. A Mercedes számára pontosan ezért volt fontos, hogy megőrizhesse a titkait, igaz, az azokat védő záradékokról a pilóta a saját elmondása szerint egyelőre nem is hallott.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik