F1: Wolff távozhat a Mercedestől, Carey helyét veheti át – sajtóhír

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2019.05.09. 13:24
null
Wolff akár már a következő szezon végén elhagyhatja a Mercedest (Fotó: AFP)
A következő idény végéig köti szerződés Toto Wolffot csapatvezetőként a Mercedeshez, ám a hírek szerint fontolgatja a távozását a német istállótól. Közben az is felvetődött, hogy Chase Carey lemondana a Formula–1 ügyvezető igazgatójaként, a pletykák szerint pedig éppen Wolff töltheti be ezt a tisztséget a jövőben.

 

Még az azerbajdzsáni hétvége alatt kaptak szárnyra a pletykák, melyek szerint Toto Wolff a következő idény végén elhagyhatja a Mercedest. Az osztrák szakember szerződése 2020-ban jár le, és a hírek szerint nem jön ki jól Ola Källeniusszal, aki Dieter Zetsche helyét veszi át hamarosan a Mercedes Formula–1-es csapatát is támogató Daimler élén.

Habár Wolff 30 százalékos részesedést tudhat magának a Mercedesnél, a jövője korántsem biztos. Mikor Bakiban feltették neki a kérdést arra vonatkozóan, hogy vállalna-e munkát a sorozat kereskedelmi jogait birtokló szervezetnél, csak annyit felelt: a szerződése valóban lejár, és át kell gondolni, hogyan tovább.

Chase Careyt, a F1 jelenlegi elnökét és ügyvezető igazgatóját csak a 2019-es idény végéig köti szerződés jelenlegi posztjaihoz, és állítólag további egy évig maradna, utána viszont lemondana az utóbbi tisztségről. Mindez természetesen tovább erősíti a Wolff-fal kapcsolatos pletykákat, ám a sorozat szóvivője nem akarta kommentálni a felvetést.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik