F1: Volt pár görbe éjszakám Budapesten – Bottas

Vágólapra másolva!
2022.07.29. 18:04
Az utóbbi években Budapest egyfajta „buliváros” lett a külföldi fiatalok számára, s mint a Magyar Nagydíj sajtónapján kiderült, ezzel kapcsolatban Valtteri Bottasnak is van néhány kellemes emléke. Az Alfa Romeónál tartott sajtótájékoztatón az istálló másik versenyzője, Csou Kuan-jü is elárulta, mikor kedvelte meg a Hungaroringet.
Valtteri Bottas és Csou Kuan-jü legkedvesebb magyarországi élményeiről mesélt a Hungaroringen –  GALÉRIÁHOZ KATTINTSON A KÉPRE! (Fotó: Földi Imre)
Valtteri Bottas és Csou Kuan-jü legkedvesebb magyarországi élményeiről mesélt a Hungaroringen –  GALÉRIÁHOZ KATTINTSON A KÉPRE! (Fotó: Földi Imre)

 

Idén is Magyar Nagydíj a nyári szünet előtti utolsó verseny, így a pilóták talán a megszokottnál kissé oldottabb hangulatban vágtak neki a hungaroringi versenyhétvégének. A csütörtöki sajtótájékoztatókon az Alfa Romeo versenyzőit kérdeztük többek között a legkedvesebb emlékükről hazánkkal és az itteni versenyeikkel kapcsolatban.

Mivel Csou Kuan-jü – az idei szezon egyetlen újoncaként – először versenyez a Hungaroringen a királykategóriában, a Formula–3-as versenyeit hozta fel pozitív emlékként.

„Évekkel ezelőtt, amikor még Formula–3-asként versenyeztem itt, három futamunk volt egy versenyhétvégén, és minden évben dobogós helyen zártam az egyiket, szóval akkor szerettem meg a Hungaroringet” – árulta el a kínai versenyző.

MARAD ALFA ROMEO AZ ISTÁLLÓ NEVE
Bár korábban még az is felvetődött, hogy Michael Andretti a svájci csapat megvásárlásával száll be a Formula–1-be, péntek reggel a Sauber és az Alfa Romeo egy évvel meghosszabbította szerződését, aminek értelmében az olasz gyártó lesz a csapat névadó szponzora 2023-ban is.

Valtteri Bottasnak nem éppen a pályán történtek ugrottak be először, a finn versenyzőnek ugyanis korábban volt szerencséje bepillantást nyerni a budapesti éjszakai életbe is.

„Amikor fiatal voltam, volt pár görbe éjszakám Budapesten – viccelődött Bottas. – Még az alsóbb kategóriákban viszont volt itt egy versenyem, azt hiszem, 2008-ban a Formula Renault-ban. Tudtuk, hogy nagyon nehéz előzni ezen a pályán, és valamiért csak a rajtrács végéről indulhattam, de erős versenyt teljesítettem. Ez az egyik legjobb juniorkategóriás emlékem.”

A magyarországi versenyhétvégét megelőzően Bottas egyébként megjelent a női Tour de France-on, amelynek mezőnyében ott van a párja, Tiffany Cromwell is. A finn pilóta egyébként maga is gyakran készül kerékpározással a versenyeire, és elismerően nyilatkozott azokról a nőkről, akik komolyan űzik ezt a sportot.

„Nagyszerűen éreztem magam, jó volt látni, hogy ennyien látogattak ki – mondta az eseményről Bottas. – Mióta találkoztam Tiff-fel, teljesen megváltozott a véleményem erről a sportágról, és rájöttem, mennyire kemény. Úgy érzem, alulértékelik, pedig a nőknek ugyanannyit kell edzeniük, mint a férfiaknak.”

A sajtótájékoztatón szóba kerültek az előttünk álló hetek is, amelyek során a versenyzők kipihenhetik az idény első felének fáradalmait. Bottas elárulta, mik a tervei a nyaralásban.

„Néhány napot Finnországban töltök, aztán Floridába utazom, hogy áztassam magam kicsit egy folyóban” – utalt Bottas viccesen arra a bizonyos fotóra, amely néhány hónapja járta be az internetet a meztelenül fürdőző versenyzőről, aki végül 50 ezer eurót adományozhatott jótékony célokra általa.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik