F1: Volt néhány álmatlan éjszakám – Ricciardo a csapatváltásról

B. Ö. B.B. Ö. B.
Vágólapra másolva!
2021.03.20. 17:30
null
Ricciardo érezte, hogy távoznia kell a Renault-tól, de Abiteboul úgy gondolja, rossz döntést hozott (Fotó: AFP)
Nehéz döntést hozott Daniel Ricciardo, amikor tavaly elhatározta, hogy 2021-től A Renault-ból Alpine-ná váló francia istálló helyett a McLarennél folytatja a pályafutását. Az ausztrál versenyző mesélt a csapatváltásról, és a korábbi főnöke, Cyril Abiteboul is elmondta, miért fájt neki annyira Ricciardo távozása.

 

Péntektől lehet megtekinteni a Netflix saját gyártású Formula–1-es sorozatának, a Drive to Survive-nak a harmadik évadját. Ahogyan azt sejteni lehetett, a műsor készítői ezúttal is próbálták a királykategóriában inkább megszokott „sablonnyilatkozatok” helyett az érzelmekre jobban kiélezve bemutatni a legizgalmasabb szituációkat.

Ezek közé tartozik Daniel Ricciardo csapatváltása is. Az ausztrál versenyző még az elmúlt idény kezdete előtt jelentette be, hogy távozik a Renault-tól, és 2021-től a McLaren versenyzője lesz. A Drive to Survive egyik epizódjában mesélt arról, mi állt a döntése mögött.

„Nyerhetek akkor is, ha az összes autó célba ér? – tette fel magának a kérdést Ricciardo. – Még mindig nehéz kimondanom, de a valóság az, hogy nem. Mélyen belül éreztem, hogy távoznom kell. Számításba vettem a koromat is, hiszen harmincegy éves vagyok, és nem engedhetem meg, hogy újabb szezonok lehetőségeit szalasszak el. Úgy éreztem, hogy a McLaren jobb helyzetben van a Renault-nál, és ez vezetett a döntésemhez. Volt néhány álmatlan éjszakám, de nem azért vagyok itt, hogy csak körözzek a fizetésemért.”

A témáról természetesen a Renault azóta menesztett csapatfőnökét, Cyril Abiteboult is megkérdezték. A francia szakember biztos volt abban, hogy rossz döntést hozott a versenyzője.

„Őszintén szólva úgy gondolom, hogy hibát követett el – árulta el Abiteboul. – Leginkább az fájt, hogy nem valósul meg a hosszú távú projekt, amiről azt hittem, hogy elkezdtük. Van bennem mediterrán és francia vér is, ezért elég érzelmes vagyok, de nem fogok ezen változtatni. Próbáltam újjáépíteni vele a kapcsolatomat, pedig teljesen biztos voltam benne, hogy meg fogja bánni a döntését.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik