F1: Villeneuve szerint nincs sok értelme a Ferrari akadémiájának

Vágólapra másolva!
2021.02.11. 14:06
null
Jacques Villeneuve-nek nem jó a véleménye a Ferrari támogatásáról a fiatal versenyzőkkel kapcsolatban (Fotó: AFP)
Jacques Villeneuve ezúttal sem fogta vissza magát, őszintén elmondta véleményét a Ferrari szerinte nem éppen tökéletesen működő versenyzői akadémiájáról. Az 1997-es világbajnok Mick Schumacher egyedülálló helyzetét is kiemelte.

 

A Ferrari támogatásával olyan versenyzők jutottak a közelmúltban a Formula–1-ig, mint Charles Leclerc, Antonio Giovinazzi vagy legutóbb Mick Schumacher. A maranellóiak által létrehozott akadémiának az a célja, hogy kiválassza, felkarolja és támogassa a tehetségeket – főleg, ha önerőből nem feltétlenül lenne esélyük eljutni a királykategóriáig. Villeneuve azonban úgy véli, hogy a Ferrarinál az utóbbi időben éppen azokkal a tehetségekkel foglalkoztak, akik amúgy is jobb esélyekkel indultak.

„Leclerc-t leszámítva mindenkinek volt elég pénze akkor, amikor csatlakozott az akadémiához. Ő volt az egyetlen, aki nem rendelkezett a kellő anyagi forrással – mondta a kanadai. – A többiek jelentős összegből gazdálkodhattak, ami segített nekik eljutni az F1-ig. Persze a munka nagy részét nekik kellett elvégezni, de ezek a srácok a Ferrari akadémiája nélkül is ott lennének, ahol ma vannak.”

Villeneuve kitért Mick Schumacherre is, akinek természetesen az édesapja sikerei is jelentősen hozzájárultak a Formula–1-ig vezető útjához. Bár ha valaki, akkor a kanadai versenyző tudhatja, milyen plusznyomással jár egy, a sportágban már jól ismert névvel debütálni, hiszen a hatalmas tehetségnek tartott, de mindössze 32 éves korában elhunyt Gilles Villeneuve fiaként érkezett meg a sorozatba.

„Mickre nagy nyomás nehezedik az utóbbi években a neve miatt. Ezt nyilván ő is érezte, de képes volt tanulni belőle – vélekedik Villeneuve. – Ez nagy különbség az akadémia többi versenyzőjéhez képest. Az ismert név részben segít, de emellett nagy nyomást is jelent. Az emberek azonnal elvárják tőled a jó eredményeket, és azt sem könnyű elviselni, ahogyan a média kezel.”

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik