F1: vezércsere a Williamsnél, Symonds a műszaki vezető

Vágólapra másolva!
2013.07.16. 11:05
Csaknem két évvel kinevezése után távozik az F1-ben szereplő Williams-istálló technikai igazgatói posztjáról Mike Coughlan, akinek helyét a Marussiától érkező Pat Symonds veszi át augusztus 17-én.

A 2007-es mclarenes kémbotrány főszereplőjeként elhíresült Coughlan feladata a csapathoz érkezéskor az volt, hogy a 2004 óta nyeretlen istállót visszajuttassa az élcsapatok szintjére. Bár tavaly a Spanyol Nagydíjon Pastor Maldonado nyerni tudott, a fejlődési folyamat visszafordult, az idén kilenc verseny után pont nélkül áll a gárda.

Symonds a 2009-es szingapúri balhé (Nelsinho Piquet szándékosan ütközött a falnak az autójával, hogy kedvező helyzetbe hozza az éppen boxkiállását végrehajtó Fernando Alonsót) után Flavio Briatoréval együtt távozott a Renault-tól, s miután törölték az eltiltását, a Marussia tanácsadójaként tért vissza az F1-be.

A Williamsnél azonban sokkal kedvezőbb körülmények között dolgozhat Symonds, aki a kilencvenes években a Benettonnál Michael Schumachert versenymérnökként, 2005-ben és 2006-ban a Renault-nál Fernando Alonsót technikai igazgatóként segítette két-két vb-címhez.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik