F1: „Vettel vonuljon vissza, vagy váltson csapatot”

Vágólapra másolva!
2020.03.30. 12:27
null
Vettel nincs könnyű helyzetben (Fotó: AFP)
Sebastian Vettel jövője szolgáltatja az egyik legforróbb témát a koronavírus-járvány miatt szünetelő Formula–1-ben. Legutóbb a sorozatot évtizedeken át irányító Bernie Ecclestone osztotta meg a véleményét, és elmondta a versenyző helyében visszavonulna vagy csapatot váltana.

 

Mint beszámoltunk róla, az olasz Sky Sports értesülései szerint a Ferrari egyéves szerződést és kevesebb pénzt ajánlott a 2020 végéig érvényes szerződéssel rendelkező Sebastian Vettelnek. A német helyzete tehát érezhetően megváltozott az elmúlt években, hiszen a mostani szerződését még Kimi Räikkönen csapattársaként kötötte meg, egyértelműen első számú státuszt kapott, s a maranellóiak számára nem is volt nagyon más elérhető opció a pilótapiacon.

Most azonban a fiatal Charles Leclerc ül mellette, aki már az első ferraris idényében többször legyőzte, s hosszú távon, 2024-ig kötelezte el magát a csapattal. Nem mellesleg a német nemegyszer hibázott a múlt évben, s helyére többek között Daniel Ricciardo, Carlos Sainz Jr., illetve Antonio Giovinazzi is pályázik, így az olaszok már nem is ragaszkodnak hozzá annyira.

A mérnöki pálya felé is kacsingató Vettelnek tehát előbb vagy utóbb körül kellene néznie a csapatok között, s a pletykák szerint az egyik lehetséges célállomása a McLaren lehet – erről beszélt a sorozat korábbi irányítója, Bernie Ecclestone is az F1-Insider.comnak, és hozzátette, a pilóta helyében nem fogadná el az új ajánlatot.

„Úgy gondolom, Vettel teljesítménye visszaesett a Ferrarinál, amióta egy olyan csapattárs van mellette, mint Leclerc, akit nem mellesleg az FIA-elnök fia menedzsel. Szerintem úgy érzi, Mattia Binotto nem nyújt elég támogatást számára ebben a helyzetben. Vettel vonuljon vissza, vagy váltson csapatot. A jövőre már Mercedes-erőforrással hajtott McLaren jó opció lehet" – jelentette ki a brit.

A döntés tehát jelenleg Vettel kezében van, azonban egyáltalán nincs könnyű helyzetben, s a koronavírus-járvány miatt folyamatosan tolódó F1-es idényrajt sem játszik a kezére, hiszen mindenképpen bizonyítania kellene, képes szintet lépni az előző évben nyújtott rosszabb teljesítmény után – versenyek nélkül erre lehetősége sincs.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik