F1: Vettel új szintre fogja emelni a csapatot – Szafnauer

H. L.H. L.
Vágólapra másolva!
2020.09.21. 13:06
null
Vettel topcsapattá teheti az Aston Martinná alakuló Racing Pointot? (Fotó: AFP)
A Racing Point csapatfőnöke, Otmar Szafnauer úgy gondolja, Sebastian Vettel szerződtetésével jó döntést hozott a jövőre Aston Martinná alakuló csapat.

 

Mint ismert, a Racing Point a Toszkán Nagydíj csütörtöki sajtónapján jelentette be, hogy a Ferraritól év végén távozó Sebastian Vettelt szerződteti az elküldött Sergio Pérez helyére. A jövőre Aston Martinná alakuló csapat döntését több kritika is érte, mondván a jobb teljesítményt nyújtó versenyezőjétől vált meg csak azért, mert a másik pilóta, Lance Stroll a tulajdonos fia. Bár a csapatfőnök, Otmar Szafnauer is bevallotta, nem volt könnyű elküldeni az egyébként 2022 végéig érvényes szerződéssel rendelkező mexikóit, úgy véli, jól választottak.

7. OROSZ NAGYDÍJ
SZEPTEMBER 25., PÉNTEK
1. szabadedzés: 10.00–11.30
2. szabadedzés: 14.00–15.30
SZEPTEMBER 26., SZOMBAT
3. szabadedzés: 11.00–12.00
Időmérő: 14.00–15.00
SZEPTEMBER 27., VASÁRNAP
A verseny (53 kör, 309.745 km) rajtja: 13.10
A KÖVETKEZŐ FUTAMOK
Október 11., 14.10 Eifel Nagydí, Nürburgring
Október 25., 14.10
Portugál Nagydíj, Portimao
November 1., 13.10Emilia Romagna Nagydíj, Imola

Már jó ideje kapcsolatban álltunk Sebastiannal, azonban a végső döntés csak nem sokkal azelőtt született meg, hogy bejelentettük az igazolását. Nem volt könnyű meghozni a döntést, hiszen Checo remek munkát végez. Nagyszerű, gyors, illetve megbízható versenyző, és nagy dicséretet számára, hogy ilyen sok ideig kellett tanácskoznunk azon, hogy egy rendkívül tapasztalt négyszeres világbajnokot vagy őt válasszuk-e. Azonban a tény, hogy az Aston Martin visszatér a sportágba előrehelyezte a szempontot, hogy egy olyan pilótára van szükségünk, aki tudja, milyen egy topcsapatban versenyezni, hiszen az Aston Martin célja is topcsapattá válni. Végső soron tehát ez volt a helyes döntés" – jelentette ki a csapatfőnök, majd azt is elárulta, mit vár Vettel érkezésétől

Egy új szintre fogja emelni a gárdát, és biztos vagyok benne, hogy ezernyi apró dologban tud majd segíteni nekünk ahhoz, hogy elérhessük a célunkat. Magával hozza egy világbajnok munkamorálját, és ez az, amit mindannyian meg akarunk tanulni tőle. Mindenkinek szintet kell lépnie, és remek mentora lesz Lance-nak is. Viszonylag még mindig fiatal és gyors, ráadásul remek lehetőség Lance számára is, hogy egy négyszeres világbajnoktól tanulhat."

„Ugyanakkor nem lesz könnyű búcsút inteni Checónak, hiszen egy remek fickó, és jól szolgálatot tett az elmúlt évek során. Nagyszerű vasárnaponként, és a szombati tempója is egyre csak jobb lett. Továbbá mindig lehetett rá számítani, és egy igazi profi, szóval örömmel tekintünk előre a fennmaradó futamokra vele, és reméljük, hogy a jövőben még csatázhatunk egymás ellen. Ha azonban egy olyan négyszeres világbajnok válik szabaddá, mint Sebastian, el kell gondolkoznod, hiszen ilyen nem történik sűrűn. Az a célunk, hogy előrelépjünk, és nagyon keményen dolgozunk a háttérben azon, hogy előteremtsünk minden forrást ahhoz, hogy ez sikerüljön" – zárta a gondolatait.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik