F1: Vettel rengeteg tanácsot ad nekem – Schumacher

H. L.H. L.
Vágólapra másolva!
2021.05.28. 16:38
null
Vettel (balra) és Schumacher (jobbra) baráti kapcsolatot ápol egymással (Fotó: Twitter/HaasF1Team)
A Formula–1-es Haas újonc német versenyzője, Mick Schumacher jó kapcsolatot ápol honfitársával, Sebastian Vettellel, aki sok tanáccsal látja el.

 

Köztudott, hogy a négyszeres világbajnok Sebastian Vettel jó viszonyt ápolt gyermekkori hősével, Michael Schumacherrel, aki rengeteg tanáccsal látta el a pályafutása kezdetén. Mostanra azonban megfordult az Aston Martin versenyzőjének a szerepe, hiszen ezúttal már ő látja el a szükséges tanácsokkal a hétszeres világbajnok fiát, Mick Schumachert, aki az idén mutatkozott be a Formula–1-ben.

A Formula–2 tavalyi bajnoka örül neki, hogy sok időt tölthet el a tapasztalt honfitárssal, és hogy van olyan személy, akire támaszkodhat: „Rengeteg tanáccsal látott már el, de ezeknek a nagy részét megtartom magamnak, hiszen ez mégiscsak egy verseny. Nagyon tisztelem, és szerintem mondhatjuk, hogy barátok vagyunk, aminek nagyon örülök. Óriási a tapasztalata, és sokat tanulhatok tőle."

Noha Schumacher nem nagyon szerette volna megosztani, milyen tanácsokat adott már neki Vettel, a holland kiadású Motorsportnak elmondta, melyik volt számára a legfontosabb: „A legfontosabb tanácsa az volt, hogy sose felejtsem el, miért vagyok itt: azért, mert szeretem a sportágat. Ha ez az érzés elveszne, akkor rossz helyen vagyok. Én jelenleg élvezem az életet, hiszen a legnagyszerűbb dologgal foglalkozom. Nagyon jó érzés, hogy van egy olyan személy, mint ő, aki néha tanácsokat ad nekem."

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik