F1: Vettel reméli, Mick Schumacher a Ferrari versenyzője lesz

Vágólapra másolva!
2019.01.21. 09:40
null
Vettel szívesen versenyezne együtt Mick Schumacherrel a Ferrarinál (Fotó: Twitter)
Sebastian Vettel örömmel fogadta a hírt, miszerint Mick Schumacher csatlakozott a Ferrari juniorprogramjához, és reméli, a regnáló F3-as Európa-bajnok a jövőben édesapja, a hétszeres világbajnok Michael Schumacher nyomdokait követve a maranellói gárdával versenyez a királykategóriában.

 

Mint arról beszámoltunk, Mick Schumacher csatlakozott a Ferrari akadémiájához, a hírt pedig üdvözölte Sebastian Vettel is, aki a jövőben szívesen látná példaképe, a rekordbajnok Michael Schumacher fiát a maranellói istálló kötelékében versenyezni a Formula–1-ben.

„Ez nagyszerű. Remélem, még sok ideig marad, és egy napon az oldalamon versenyezhet, vagy akár átadhatom neki a kormányt, amikor kiszállok" – mondta Vettel a Bajnokok Versenyén (Race Of Champions), mely rendezvényen Mick Schumacherrel alkotott egy párost a Nemzetek Kupájában, és a második helyen végzett.

„Ez remek történet"– jelentette ki már az Autosprintnek Luigi Mazzola, egy olasz mérnök, aki korábban dolgozott együtt Michael Schumacherrel is a Ferrarinál.

„Mick bizonyított, és megérdemli, hogy a juniorprogram tagja legyen. Nagyon örülök, hogy a Ferrarinak sikerült a Mercedest megelőzve leigazolnia, hiszen az akadémia remek lehetőséget nyújt a fiatal versenyzők számára, hogy fejlődhessenek."

Mick Schumacher idén a Formula–2-ben bizonyíthat, miközben akár első F1-es tesztjén is lehetőséget kaphat a Ferrarinál.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik