F1: Vettel reméli, hogy Masi marad a versenyigazgató

MTI, V. Á.MTI, V. Á.
Vágólapra másolva!
2022.02.10. 22:17
null
Vettel reméli, hogy Masi marad a versenyigazgató (Fotó: AFP)
A négyszeres világbajnok Sebastian Vettel reméli, hogy Michael Masi marad a Forma-1-es világbajnoki sorozat versenyigazgatója annak ellenére, ami az előző idény utolsó futamán, az Abu-Dzabi Nagydíjon történt – írja az MTI.

Az ausztrál szakembert a szurkolók és a szakértők közül is sokan kritizálták, miután a idényzáró versenyen az utolsó körök biztonsági autós fázisában, valamint az újraindításnál olyan döntéseket hozott, amely lehetőséget teremtett Max Verstappennek arra, hogy az utolsó körben megelőzze a nyolcadik vb-címéért hajtó Lewis Hamiltont. A Red Bull holland pilótája pályafutása első vb-címét nyerte meg, de brit riválisa, valamint csapata, a Mercedes úgy érezte, hogy Masi döntései miatt veszítettek.

„Néha nem a legkönnyebb beleképzelni magunkat egy bíró, vagy éppen Michael helyébe” – nyilatkozta Vettel az Aston Martin idei versenyautójának bemutatóján. „De úgy gondolom, remek munkát végzett, különösen úgy, hogy Charlie Whiting olyan hirtelen távozott közülünk” – tette hozzá a német versenyző.

A Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) vizsgálatot indított a tavalyi Abu-Dzabi Nagydíjon történtek miatt. Az eljárást Peter Bayer, az FIA együléses kategóriákért felelős igazgatója vezeti, de a vizsgálat végeredményét csak március 18-án, az idénynyitó Bahreini Nagydíj első versenynapján közlik majd. Bayer az osztrák Voralberger Nachrichten napilapnak azt mondta, a FIA azon gondolkodott, hogy megosztja Masi versenyigazgatói feladatait, megkönnyítve ezzel a munkáját. A szakember azt sem zárta ki, hogy új versenyigazgatója lesz az F1-nek.

„Nem tudom, mit hoz számára a jövő, de remélem, marad, mert szerintem összességében nagyon-nagyon jó munkát végzett” – nyilatkozta Vettel. „Sok vita van azzal az utolsó futammal kapcsolatban, de nem kellene. Ha a teljes képet nézed, akkor rájössz, hogy kiválóan látta el a feladatait.”

Michael Masi a 2019-es idény elején lett az F1 versenyigazgatója, amikor Charlie Whiting tragikus hirtelenséggel elhunyt.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik