Meddig marad zöldben a német? (Fotó: AFP)

„Elégedettek vagyunk Sebastiannal, és eltökélt szándékunk, hogy jövőre, majd azt követően is vele folytassuk” – mondta a tulajdonos.

A 34 éves Vettel 2010 és 2013 között négy vb-címet nyert a Red Bull pilótájaként, majd a Ferrarihoz szerződött, amelyet tavaly – két vb-ezüsttel és egy vb-bronzéremmel a tarsolyában – hagyott el. Az Aston Martinhoz idén csatlakozott, a csapattal hosszabb távra szóló, egyes sajtóhírek szerint viszont 1+1 éves szerződést kötött.

A vb-pontversenyben 14 futam után – még 8 van hátra az idényből – 35 ponttal a 12. helyen áll, 11 ponttal és egy helyezéssel megelőzve csapattársát, Lance Strollt. A nemzetközi sajtó arról is gyakran írt a közelmúltban, hogy Vettel viszonya nem éppen felhőtlen a tulajdonos fiával, és miután a német pilóta nem az általa elvárt szinten teljesít, már az is megfordult a fejében, hogy a szezon végén visszavonul.

Az istálló kedd délelőtti közleményében azt is tudatta, hogy letették az alapkövét a csapat új gyárának, amelyben egy szélcsatorna is helyet kap majd. Az új épületkomplexum a tervek szerint összesen 37 ezer négyzetméteren terül el és másfél éve alatt készül el.