F1: Vettel és Pérez is öt versenyt kér magának az új csapatánál

Vágólapra másolva!
2021.03.22. 11:36
null
Vettel és Pérez is új csapatban bizonyíthat az idén (Fotó: AFP)
A Formula–1-es Red Bull mexikói versenyzője, Sergio Pérez úgy érzi, öt nagydíjra lesz szüksége ahhoz, hogy igazán formában lendüljön. Az ugyancsak csapatot váltó Sebastian Vettel is hasonlóan látja a helyzetet, de nagyon élvezi az új kihívásokat.

 

Összesen hét csapatnál változott a pilótafelállás erre az évre, köztük a Racing Pointból átalakult Aston Martinnál, illetve a Red Bullnál is. Előbbi alakulathoz szerződött a négyszeres világbajnok Sebastian Vettel, aki pont az elküldött, majd a „vörös bikákhoz" igazoló Sergio Pérez helyére érkezett.

17. BAHREINI NAGYDÍJ
MÁRCIUS 26., PÉNTEK
1. szabadedzés: 12.30–13.30
2. szabadedzés: 16.00–17.00
MÁRCIUS 27., SZOMBAT
3. szabadedzés: 13.00–14.00
Időmérő: 16.00–17.00
MÁRCIUS 28., VASÁRNAP
A verseny (57 kör, 308.238 km) rajtja: 17.00
A KÖVETKEZŐ FUTAMOK
Április 18., 15.00Emilia Romagna Nagydíj, Imola
Május 2., 16.00Portugál Nagydíj, Portimao
Május 9., 15.00Spanyol Nagydíj, Barcelona

Mindkét versenyző bizonyítási kényszerben van: a német a ferraris kudarc után térne vissza, míg a mexikóinak Max Verstappen mellett kell bizonyítania, aki az elmúlt években több csapattársat is „elfogyasztott", s derékba törte a karrierjét. A két pilóta helyzetét azonban egyáltalán nem könnyíti, hogy minden idők egyik legrövidebb felkészülési ideje állt a rendelkezésére, hiszen mindössze másfél napot tesztelhetett az új csapatával.

Ráadásul mindketten meglehetősen kevés kilométert tudtak teljesíteni, Pérez a megtett körök összesített listájának tizennegyedik, míg Vettel az utolsó pozíciójában zárt, míg a csapatnál tapasztaltabb csapattársaik több időt tudtak a volán mögött tölteni.

Az egyéves kontraktust aláíró Pérez nagy elvárásokat támasztott maga elé, de tudja, időt kell adnia magának ahhoz, hogy csúcsformába lendüljön.

Ideális esetben ennél többet teszteltem volna, amikor befejeztem, alig akartam elhinni, hogy már véget is ért, s legközelebb már a versenyen ülök autóba. Egészen őrületes, de ez van. Akik csapatot váltottak, hátrányban lesznek azokkal szemben, akiknek már van tapasztalatuk a jelenlegi alakulatuknál. De ez is hozzátartozik, ebből kell kihoznod a legtöbbet. Annyi biztos, hogy nagyon kevés időnk volt – jelentette ki, majd arra is kitért, körülbelül mennyi időre lesz szüksége. – Nehéz pontos számot mondani, de öt versenyre lesz szükségem. Eltérő körülmények között sokkal jobban megismerheted az autót és a csapatot is, szóval öt rendes futam jó lenne."

A simább tesztet maga mögött tudó Pérez tehát úgy számol, nagyjából a május végi Monacói Nagydíjon érheti el a legjobb formáját, s a mexikóiéhoz hasonló célt tűzött ki a több technikai problémával küszködő Vettel is.

Hasonló helyzetben vagyunk – felelt arra a kérdésre, hogy helytálló-e az ellenfele kijelentése. – Új a környezet, újak az emberek, más a filozófia és eltérő az erőforrás is, szóval nagyon sok dolog van. Én most nagyon élvezem ezt, hiszen segít a fejlődésben" – tette hozzá.

A Formula–1 2021-es kiírása a hét végén veszi kezdetét Bahreinben, arról, hogy az istállók milyen formában várhatják az idényrajtot, ide kattintva olvashatnak bővebben.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik