F1: minden gamer álma! – Vettel egyedi szimulátort kapott a csapatától

L. M.L. M.
Vágólapra másolva!
2022.03.15. 15:13
null
Vettel a jelenlegi technikai lehetőségeket maximálisan kihasználó szimulátort kapott a csapatától – így otthonában is úgy érezheti majd magát, mintha épp a valódi F1-es gépében ülne (Fotó: AFP)
Sebastian Vettel, az Aston Martin pilótája új, rendkívül egyedi megoldásokkal felszerelt szimulátorban készülhet a 2022-es idényre. A korábbi négyszeres F1-es világbajnok még a tavalyi versenyautójáról is kapott elemeket a szerkezethez – írja a csapat hivatalos oldala.

 

A tavalyi Szaúdi Nagydíj előtt Vettelnek nem volt lehetősége szimulátorban tesztelni, ezért a csapat azon dolgozott már az esztendő végétől kezdve, hogy a 2022-es idényben ilyen ne forduljon elő. Az Aston Martin tervezői egy olyan magánszimulátort építettek Vettel számára, amiben helyet kapott három képernyő, a 2021-es autóról átkerültek a tükrök, valamint a fejtámasz is az, melyet a német tavaly a versenyeken használt. Vettel gyakorlás közben a múlt évi ülésében ül és szintén az előző szezonban használt övekkel kötheti be magát – ezzel segítve a minél valósághűbb érzés és hangulat megteremtésében.

A szimulátorért Matt Tomalin vezető mérnök felel, míg az építése 2021 tavaszán kezdődött meg és szeptemberre készült el. Az elkészítésben a Pro Sim volt a britek segítségére, melynek emberei a legfejlettebb technikával dolgoztak azon, hogy Vettel szimulátora a lehető legélethűbben adja vissza egy Formula–1-es autó viselkedését.

 


 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik