F1: Vettel az Aston Martinnál járt; Sainz Ferrarival száguld – videók

H. L.H. L.
Vágólapra másolva!
2021.01.27. 10:28
null
Sainz megtette az első köreit a Ferrarival (Fotó: Twitter/ScuderiaFerrari)
A négyszeres Formula–1-es világbajnok Sebastian Vettel gyárlátogatáson járt új csapatánál, az Aston Martinnál, míg a Ferrarihoz a helyére érkező Carlos Sainz Jr. szerdán először vezethette az autót a fioranói teszten.

 

Mint ismert, a Ferrari Fioranóban tart ötnapos privát tesztet, melynek keretein belül az akadémiától azóta távozó Giuliano Alesi, illetve Marcus Armstrong, Robert Svarcman és a koronavírusból felgyógyult Charles Leclerc is vezethette a 2018-as versenygépet.

A monacói 44 nap után pattanhatott újra volán mögé, és több mint száz kört teljesített az SF71H-val kedden.

„Nagyszerű érzés volt visszaülni az autóba, sőt, valójában elképesztő volt! Jó volt újra látni a szerelőket, belebújni a versenyruhába, végigcsinálni a szokásos bemelegítésemet, felhúzni a bukósisakot és végre bepattanni az autóba, majd megnyomni az indítógombot. Egy Ferrari-motor hangja mindig varázslatos. A napom egyszerűen tökéletes volt, sikerült minden tervezett munkát elvégeznünk. Nagyon jól éreztem magam! Most átadom a volánt Carlosnak, és sok szerencsét kívánok neki" – nyilatkozta Leclerc.

 

A maranellóiaktól a 2020-as idény végén távozó Sebastian Vettel helyére érkező Sainz szerdán egész nap vezethet, és még csütörtökön is autóba ülhet, mielőtt átadná a volánt a Formula–1-ben a Haasszal idén bemutatkozó Mick Schumachernek.

 

 

Sainzhoz hasonlóan Vettel is túl van egy fontos mérföldkövön az új csapatával, az Aston Martinnal. A négyszeres világbajnok még január 19-én járt gyárlátogatáson, amelyről a silverstone-i istálló nemrég tett közzé egy videót a közösségi oldalain.

 

A 2021-es idény előtti hivatalos tesztet március 12–14-én rendezik Bahreinben, ahol a tervek szerint a március 28-i hétvégén tartják az első versenyhétvégét.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik